دفاع پرزیدنت بایدن از شیوه خروج از افغانستان، با انتقاد گسترده جمهوریخواهان و محدود دموکرات ها روبرو شد

سخنرانی پرزیدنت بایدن در دفاع ار شیوه رفتاری خود در جریان خروج از افغانستان، با انتقادهای شدید سیاستمداران جمهوریخواه و ابراز ناخرسندی شماری از سیاستمداران دموکرات نیز روبرو شد.

پرزیدنت بایدن که از هنگام سقوط کابل به دست طالبان تا امروز، مورد شدیدترین انتقادها قرار گرفته، عملیات خروج از افغانستان را یک برنامه بسیار موفقیت آمیز خواند و بارها تاکید کرد که ارتش آمریکا توانسته است در کوتاه ترین مدت بیش از یکصد هزار نفر را از افغانستان بیرون برد.

او شمار آمریکایی ها و یا افغان های وابسته به آمریکا را که هنوز در کابل و نقاط دیگر افغانستان مانده اند عددی بین یکصد تا دویست نفر تخمین زد و گفت که آمریکا تا بیرون آوردن همه آن ها از پای نخواهد نشست.

پرزیدنت بایدن به سرنوشت صدها میلیون دلار اسلحه آمریکایی که در افغانستان باقی مانده اشاره ای نکرد و در ضمن گفت فرار اشرف غنی از کابل یکی از علل شتاب گرفتن تسلط طالبان بر کابل بوده است.

رئیس جمهوری دموکرات آمریکا از هزینه دو هزار میلیارد دلار بیست سال اخیر در افغانستان سخن گفت و تاکید کرد که از این پس باید توجه آمریکا به رویارویی با چین باشد و دوباره گفت که آمریکا نمی خواهد “ملت سازی” کند، یعنی مردم افغانستان و یا کشورهای دیگر را به سوی دموکراسی برساند و اگر مقصود مبارزه با ترور در افغانستان و مجازات القاعده بود، این هدف تامین شده و لزومی به ماندن در افغانستان وجود ندارد.

برخی تحلیلگران هشدار می دهند که با تسلط طالبان بر افغانستان جناح تروریستی حقانی که با داعش همکاری دارد نیز تقویت می شود و نگرانی شدید وجود دارد که افغانستان دوباره به لانۀ ترور اسلامی در منطقه مبدل گردد.

پرزیدنت بایدن در سخنان خود قول داد که آمریکا بدون حضور نظامی در افغانستان نیز می تواند به این هدف ادامه دهد.

در ایران، رسانه های وابسته به جناح حاکم همچنان ادعا می کنند که ارتش آمریکا از افغانستان فرار داده شده است و کیهان و روزنامه جوان نوشتند که بزودی شاهد همین روند در عراق و سوریه و کشورهای دیگر منطقه خواهیم بود. ولی رسانه های غیر حکومتی در تهران هشدار دادند که اگر طالبان و تندروهای حقانی کاملا بر افغانستان مسلط گردند، خطرات وخیم امنیتی ایران را مورد تهدید قرار می دهد و این شادمانی جناح حاکم از پیروزی طالبان، زود هنگام و نسنجیده است.