دلار از مرز ۲۰هزار تومان گذشت

ارزش  دلار آمریکا در بازار ارز امروز (دوشنبه ) ایران از مرز ۲۰ هزار تومان هم فراتر رفت و به  بالاترین نرخ  تاریخی خود رسید.در همان حال  بانک مرکزی صادرکنندگان را تهدید کرد: اگر ارز را به کشور برنگردانید، نام تان  در رسانه‌ها به عنوان متخلف منتشر می‌شود

حکومت در ماه های اخیر با تمام شدن ارز در کشور، از راه های گوناگون تلاش کرده تا دلار را به بازار برگرداند.

بانک مرکزی ایران با انتشار بیانیه ای تاکید کرده  که “تعدادی از صادرکنندگان”، ارز ناشی از صادرات سال ۹۷ و ۹۸ را به داخل کشور برنگردانده‌اند.

در این بیانیه، مشخص نشده که این فعالان اقتصادی در کدام حوزه‌ها فعالیت دارند،  ولی گفته شده که این افراد “در جهت منافع شخصی خود باعث تلاطم در نرخ ارز و تحمیل هزینه‌های سرسام‌آور به آحاد جامعه می‌شوند”.

این بیانیه در حالی منتشر شده  است که نرخ  ارز و طلا بار دیگر در ایران اوج گرفته و به مرز ۲۰ هزار تومان دلار از مرز ۲۰نزدیک شده است.

نرخ دلار در بازار آزاد تا مرز ۲۰ هزار تومان رسیده اما همتی رئیس بانک مرکزی گفته است قیمت واقعی دلار بسیار پائین‌تر از آن نرخی است که در بازار خرید و فروش می‌شود. بهای یورو هم از مرز ۲۱ هزار تومان فراتر رفته است.

ارزش پول ایران پس از تصویب قطعنامه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مقابل دلار سقوط کرد و روز گذشته (یکشنبه) بهای هر دلار  با۵۰۰ تومان افزایش نسبت به روز قبل به ۱۹ هزار و ۷۰۰ تومان ،رسید  و امروز (دوشنبه ) از ۲۰ هزار تومان نیز گذشت.

بیشترین فعالیت اقتصادی در کشور در دست سپاه پاسداران است که در حال حاضر با استفاده از ارز دولتی از طریق دلالان خود در کشورهای دیگر سرمایه گذاری می کند

حسن روحانی، صبح امروز (دوشنبه)از بانک مرکزی خواسته بود “به همه بدهکاران عمده” اخطار بدهد که در صورت برنگرداندن ارز حاصل از صادرات، “با معرفی آنها به افکار عمومی و مراجع ذیصلاح، به تخلف آنها رسیدگی” می‌شود.

روحانی توضیحی درباره این بدهکاران عمده نداده است؟!.

عبدالناصر همتی، در ادامه گفته است: «ارزش ذاتی نرخ ارز، با در نظر گرفتن متغیر‌های اقتصادی، سیاسی و روانی، در مقایسه با نرخی که امروز در بازار خرید و فروش می‌شود، حتماً پایین‌تر است».

همتی تاکید کرده است که برای بانک مرکزی ثبات نرخ حقیقی ارز مهم است. تجربه دو سال گذشته نشان داده است که نرخ ارز قابل کنترل است.

شماری از کاربران نوشته اند:  نرخ دلارِ امروز؛ ۲۸۵۷ برابر دلارِ سال  ۵۷ شده است، دل‌خوش به این مقدار نباشید!

روزنامه اقتصاد سرمایه  نیز در صفحه اول صبح امروز (دوشنبه) خود نوشته است: دلار بیش از ۲۰۰۰۰۰ ریال،   سکه بیش از ۸۰۰۰۰۰۰۰ ریال ، مجلس نماز وحشت هم بخوان !

اشاره روز گذشته در بحبوحه مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم، نمایندگان مردم! با خورشید گرفتگی در تهران،  مجلس شورای اسلامی، را تعطیل کردند و نماز وحشت خواندند.

محمد علیپور نماینده و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، در زمینه  بالا رفتن نرخ دلار گفته است : دولت اگر بخواهد می‌تواند قیمت ارز را کنترل کند

علیپور افزود: اگرچه امکان بازگشت قیمت ارز به وضعیت قبل مشخص نیست، ولی اراده دولت این است که در این شرایط فضای بازار را اداره کند. اگرچه دولت کاملا در این باره سکوت می‌کند و اظهارنظری نمی‌کند.