دوازده روز تظاهرات در جنوب عراق، از عمق تنفر نسبت به رژیم اسلامی ایران پرده برمی دارد

با گذشت دوازده روز از اعتراض های مردمی در عراق، بسیاری از تحلیلگران به این نتیجه رسیده اند که شیعیان آن کشور نیز از فتنه گری های حکومت اسلامی ایران سخت در خشم هستند و ناخرسندی خود را در پاره کردن عکس های خمینی و خامنه ای در جریان تظاهرات، بیان کرده اند. در برخی گزارش های رسانه ای همچنین ارزیابی شده که خشم تظاهرکنندگان علیه فساد مالی و بی کفایتی رهبران کنونی عراق نیز به نوعی به حکومت ایران باز می گردد، زیرا به باور آنان، رژیم ایران است که موجب به قدرت رسیدن این افراد فاسد شده است.

تظاهرات نشان می دهد که حکومت عراق نیز همانند رژیم اسلامی ایران با ورشکستگی روبرو شده است. تظاهرات اهالی جنوب عراق که اکثرا شیعه نشین است، نه تنها علیه فساد مالی سران رژیم شعار دادند، بلکه به بیکاری گسترده و کمبود آب و برق و دیگر کاستی های رژیم به شدت اعتراض می کردند.

مقتدی (مقتدا) صدر یکی از رهبران پرقدرت شیعه که در انتخابات اخیر برنده شد، رژیم ایران را بارها به مسوولیت وضع ناگوار کشور خود متهم ساخته است.

این واقعیت که تظاهرات و اعتراض های مردمی به شهرک های مقدس شیعه مانند کربلا نیز رسید، نفرت نسبت به رژیم ایران را بیش از پیش آشکار می سازد.

قطع تامین برق، از ایران برای اهالی جنوب عراق در حالی صورت می گیرد که عراقی ها بیش از یک میلیارد دلار بابت آن به حکومت ایران بدهکارند، ولی توانایی پرداخت آن را ندارند.

اکنون عربستان سعودی است که وارد صحنه شده و داوطلب گردیده که برق مورد نیاز اهالی شیعه در جنوب عراق را تامین کند.

روح الله خمینی امید داشت که پس از پا گرفتن جمهوری شیعه در ایران، کشور عراق دومین سرزمینی باشد که به تسلط دینی او در می آید، زیرا پس از ایران، دارای بزرگترین اکثریت شیعه در کشور می باشد. با این تصور بود، که خمینی باعث بروز جنگ هشت ساله با عراق شد و ناکام ماند.

در سال های پس از سقوط صدام، حکومت ایران میلیاردها دلار در عراق هزینه کرد تا شاید بتواند آرزوی خود را برای تسلط بر آن کشور عملی سازد. ولی اکنون مردم جنوب عراق عکس های خمینی را آتش می زنند و تصویر خامنه از را می سوزانند و به رژیم وهابی در عربستان سعودی، یعنی دشمن سوگند خورده رژیم شیعه ایران دست دوستی دراز می کنند.

تظاهرات علیه حکومت ایران در جنوب عراق، دوازده روز پیش و از هنگامی آغاز شد که رژیم ایران ناچار به قطع تامین برق جنوب عراق گردید، زیرا دولت بغداد نتوانسته است بدهی سنگین خود را که بیش از یک میلیارد دلار است بپردازد. انتقال برق به جنوب عراق در حالی انجام می گرفت که در خود ایران کمبود شدید برق وجود دارد.

در تهران، خبرگزاری مهر ادعا کرد که تظاهرات علیه حکومت ایران در جنوب عراق، توطئه ای است که دشمنان رژیم ایران به راه انداخته اند. ولی همین خبرگزاری افزود: «اعتراضات به قطع برق از ایران و اتهام زنی به این کشور در خصوص عدم صدور برق به عراق، این اعتراضات را وارد فاز جدیدی کرده است».