دولت آمریکا به محمد جواد ظریف: اگر می خواهید از تخت روانچی عیادت کنید، زندانی آمریکایی را آزاد سازید

سفیر ایران در سازمان ملل که به علت بیماری سرطان، در بیمارستان بستری است

دولت واشنگتن به وزیر خارجه حکومت ایران اطلاع داد که اگر خواهان عیادت از سفیر ایران در سازمان ملل است که به علت بیماری سرطان، در بیمارستان بستری است، باید یک شهروند آمریکایی را که به ناحق در حکومت ایران زندانی است، آزاد سازد. طبق مقرراتی که ایالات متحده، پس از تحریم علیه ظریف تعیین کرده، او حق ندارد از محوطه سازمان ملل در نیویورک خارج شود و خود را به بیمارستان برساند.

مقامات آمریکایی می گویند که رژیم ایران به آدم ربایی دست می زند و شهروندان خارجی را زندانی می سازد تا بتواند آن ها را با ماموران خود که در دادگاه های آمریکا محکوم شده اند، مبادله کند.

ایالات متحده در این رابطه اعلام کرد که تنها در صورت آزادی یک شهروند آمریکایی است که اجازه عیادت ظریف از تخت‌روانچی داده می‌شود

خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت : آمریکا با درخواست محمدجواد ظریف  وزیر خارجه حکومت ایران برای عیادت از مجید تخت‌روانچی، نماینده جمهوری اسلامی در سازمان ملل، مخالفت کرده و اعلام داشته  اگر جمهوری اسلامی یکی از شهروندان آمریکایی زندانی را آزاد کند، با درخواست ظریف موافقت خواهد شد اما اشاره نکرد که آزادی کدام یک از این زندانیان مورد نظر است..

در این گزارش آمده است که محدودیت تردد محمد جواد ظریف در نیویورک شدید تر شده است . او نمی‌تواند خارج از محدوده تعیین شده برای هیات جمهوری اسلامی در نیویورک تردد کند و بیمارستانی که تخت‌روانچی در آن بستری است خارج از این محدوده قرار دارد.

رویترز به نقل از یک مقام آمریکایی نوشته است  ایران سال‌هاست چندین شهروند آمریکایی را ناعادلانه بازداشت کرده است و خانواده‌ها و دوستان‌شان را که نمی‌توانند آزادانه با آن‌ها دیدار کنند، رنج می‌دهد.

رویترز در ادامه نوشته است : دست‌کم پنج شهروند آمریکایی، بیشتر با تابعیت دوگانه، در حال حاضر در ایران زندانی‌اند.

برایان هوک، رییس گروه اقدام ایران در وزارت خارجه آمریکا، نیز پیشتر اعلام کرده بود که  اگر جمهوری اسلامی می‌خواهد حسن نیت نشان دهد، باید شهروندان آمریکایی زندانی را آزاد کند.

روحانی در همین نشست خبری گفت: «ما یک بار یک زندانی لبنانی آمریکایی [ نزار زکا] را آزاد کردیم ولی آمریکایی‌ها فقط تشکر کردند.»

آسوشیتدپرس،در گزارشی نوشته است که  علاوه سیامک نمازی و پدرش باقر نمازی ژیائو وانگ، پژوهشگر چینی‌آمریکایی دانشگاه پرینستون، رابرت لوینسون، مامور پیشین پلیس فدرال آمریکا، مایکل وایت، سرباز سابق نیروی دریایی آمریکا، نیز که برای دیدار دوست دخترش به مشهد سفر کرده بود،  ۲ سال پیش هنگام بازگشت از ایران بازداشت و به جرم توهین به علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، و انتشار اطلاعات خصوصی در اینترنت وبه ده سال زندان محکوم شد. از جزئیات پرونده او اطلاعات دقیقی در دست نیست.

مورگان اورتگاس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، در صفحه توییتر خود، نوشته بود: «رییس‌جمهوری ایران می‌خواهد که جهان به ایران احترام بگذارد. رژیم ایران باید احترام را کسب کند. آن‌ها می‌توانند این کار را با آزاد کردن آمریکایی‌ها و سایر گروگان‌ها آغاز کنند».

جیمز تایسون ،نامزد ارس امیری دانشجو و کارمند سابق شورای فرهنگی بریتانیا که اقامت بریتانیا را داشته وبه اتهام جاسوسی به ۱۰ سال زندان محکوم شده است گفت :  جمهوری اسلامی می‌خواهد از ارس برای “چانه زنی” استفاده کند

محمد جواد ظریف در سخنانی، باجیگیری جمهوری اسلامی ایران را در گرونگیری دو تابعیتی ها تائید کرده و گفته بود : حاضر بودیم نازنین زاغری را با طلب ۴۰۰میلیون پوندی از بریتانیا مبادله کنیم.

عباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه حکومت اسلامی “موضوع زندانیان همیشه به عنوان یک موضوع انسانی” بین ایران و آمریکا موضوعیت داشته و “توسط طرفین مورد پیگیری قرار گرفته است.”

نگار قدس‌کنی، که از سوی دادگاه فدرال ایالت مینه‌سوتا در آمریکا به تحمل ۲۷ ماه زندان محکوم شده بود، چند روز پیش  آزاد و به ایران بازگردانده شده است. وی به اتهام تلاش برای صادرات تجهیزات الکترونیکی ممنوعه به ایران و نقض تحریم‌های اعمالی از سوی واشنگتن در استرالیا بازداشت شده بود.