دولت بایدن از کمک نفتکش‌های حکومت ایران به ونزوئلا جلوگیری نمی کند

حکومت  ایران در راستای نقض تحریم‌های ایالات متحده همچنان به اجرای اقدامات گسترده‌  خود برای دور زدن تحریم ها ادامه می دهد  و ۳ محموله بنزین را در دوران دولت بایدن بدون هیچ  واکنشی از سوی آمریکا  به ونزوئلا که به شدت نیازمند به سوخت است ارسال کرد.

به گزارش رسانه‌های آمریکایی، دولت بایدن تاکنون هیچ اقدامی برای متوقف کردن این نفتکش‌ها نکرده که این امر بیانگر ملاحظات تعجب برانگیز واشنگتن آن در قبال اعمال تحریم‌ها و دور زدن آن‌ها از سوی نظام ایران است.

رویترز در این باره نوشته است که دو کشتی متعلق به شرکت ملی نفتکش ایران به نام‌های «فاکسون» و «فورچون»، در اواخر ژانویه و اوایل فوریه صدها هزار بشکه بنزین ایرانی به شهر پورتو لاکروز ونزوئلا بردند. سومین تانکر، این شرکت در ۲۰ فوریه گذشته، ۲۷۰ هزار بشکه بنزین اضافی را در پورتو کابلو تحویل داد.

در ادامه این گزارش آمده است که شرکت تانکر ترکرز نیز  که محموله‌های انرژی را با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای و داده‌های دریایی، ردیابی می‌کند،  تحویل این محموله‌ها از سوی منابع غیردولتی گوناگون را تایید کرده است .

همچنین سرویس خبری بازار انرژی«آرگوس میدیا» مستقر در لندن، نیز اعلام کرد به داده‌های حمل و نقل و اسناد مربوطه را برای نفتکش‌های ایرانی دست یافته است.

همچنین  خبرگزاری رویترز نیز  اطلاعاتی را از منابع آگاه در مورد محموله‌های ایرانی، گزارش شده را بر اساس مستندات بدست آمده تایید کرده است.

ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در مورد پاسخ این کشور به سه مورد ارسال بنزین ایرانی به ونزوئلا در اواخر ژانویه و اوایل فوریه، در ۲۴ مارس گفت: «ما از گزارش‌های مبادلات نفتی ونزوئلا و ایران آگاهیم و وضعیت را همچنان رصد می‌کنیم.»

پرایس  به اجرای اقدامی در راستای اعمال تحریم‌های آمریکا علیه فروش محصولات نفتی ایران اشاره نکرد و همچنین پاسخی مستقیم به این پرسش نداد که آیا دولت بایدن به تلاش‌هایی مشابه دولت ترامپ برای توقیف محموله‌های مشابه در آینده دست خواهد زد یا نه.

یک مقام ارشد در اظهار نظری تلفنی در ۸ مارس، اذعان کرد که مقامات ونزوئلا با تامین محموله‌های لازم از راه‌های غیر قانونی، خود را با تحریم‌های یک جانبه ایالات متحده علیه بخش انرژی خود، وفق داده‌اند.

دولت بایدن همچنین تمایل خود را برای کاستن از تحریم‌های یک جانبه آمریکا علیه ایران به عنوان بخشی از روند دیپلماتیک احیای برجام اعلام داشته، بر این اساس که تهران به قدرت‌های جهانی قول داده تا فعالیت‌های هسته‌ای خود را در ازای کاسته شدن از تحریم‌ها، مهار کنند.