دولت بایدن فروش جنگنده های رادارگریز به امارات را تصویب کرد و به رژیم ایران نشان داد که کوتاه نمی آید

دولت پرزیدنت بایدن به کنگره آمریکا اطلاع داد که معامله فروش هواپیمای جنگنده و بسیار پیشرفته از نوع اف ۳۵ به امارات عربی متحده را تصویب کرده است و قصد دارد پس از یک رشته بررسی های بیشتر آن را عملی سازد.

این معامله در دوران پرزیدنت ترامپ انجام گرفت. ولی پرزیدنت بایدن کوتاه مدتی پس از آن که دوران خدمت خود را آغاز کرد، دستور راکد گذاشتن این معامله را داد تا بررسی های بیشتری انجام گیرد. اکنون وزارت خارجه به کنگره اطلاع می دهد که این بازنگری در مرحله نهایی قرار دارد و به زودی قطعی می شود.

برخی آگاهان سیاسی می گوید که این تصمیم دولت پرزیدنت بایدن، آن هم در حالی که می کوشد با رژیم ایران برای بازگشت به برجام به توافق برسد، نوعی نشان دادن زور بازو به رژیمی است که با قلدری می خواهد امتیازاتی از ایالات متحده بگیرد، بی آن که کوچکترین گذشتی نشان دهد.

امارات عربی در درخواست خود برای خرید این جنگ افزارها از جمله گفته بود که هدفش رسیدن به یک قدرت نظامی چشمگیر است که رژیم ایران را از قصد حمله به آن امیرنشین باز دارد.

با این همه، اسرائیل در ابتدا با فروش اف ۳۵ به ارتش امارات مخالفت ورزید، ولی با پیشبرد روند صلح بین دو کشور از آن صرف نظر کرد.

ارزش این معامله بر ۲۳ میلیارد دلار بالغ می شود که با توجه به شرایط اقتصادی کنونی در ایالات متحده، می تواند سود زیادی برای آن کشور داشته باشد.

اسرائیل تنها کشور منطقه است که به این گونه جنگنده های رادار گریز مجهز می باشد. کارشناسان نظامی می گویند که اگر جنگ با رژیم ایران اجتناب ناپذیر شود، خلبانان نیروی هوایی اسرائیل می توانند جنگنده های خریداری شده توسط امارات را به سوی ایران و انجام ماموریت های جنگی پرواز دهند. این اقدام می تواند در غافلگیر کردن سپاه پاسداران و انهدام پایگاه های نظامی و قرارگاه های جنگی بسیار موثر باشد.

پرزیدنت ترامپ تصمیم به فروش این جنگ افزارها به امارات و عربستان سعودی را یک دستاورد بازرگانی کلان برای دولت خود تلقی کرده بود.

این معامله، فروش مقادیری پهپادهای تهاجمی و بمب افکن به امارات را نیز شامل می شود.

از نظر سیاسی، موافقت پرزیدنت بایدن با انجام این معامله، آن هم در شرایطی که سخت می کوشد با تلاش های دیپلماتیک، با رژیم ایران در مورد برنامه های اتمی و موشکی به توافق برسد، هشدار به رژیم ایران تلقی می شود که بداند دولت واشنگتن تسلیم قلدری ها نخواهد شد و از خواسته های خود عقب نشینی نخواهد کرد.

دولت اسرائیل هنوز نسبت به این خبر واکنش رسمی نشان نداده است. ولی آگاهان بعید می دانند که اسرائیل یک بار دیگر با انجام این معامله مخالفت ورزد.