رئیس دفتر روحانی در ارتباط با نپیوستن ایران به FATF گفت : تحقق این امر موضوعی کلیدی برای اقتصاد کشور است و اگر در لیست سیاه قرار بگیرد، ضربه سنگینی به اقتصاد وارد میشود.
محمود واعظی افزود: «متاسفانه FATF را سیاسی کردهاند و این مساله قطعاً به ضرر کشور است و مردم باید نسبت به ابعاد مختلف آن اطلاع و آگاهی داشته باشند.»
علی تقوی، کارشناس حقوقی و مبارزه با پولشویی وزارت اقتصاد و دارایی، نیز در این باره گفته که تاخیرهای مکرر دولت ایران در پیوستن یا نپیوستن به FATF را یک “بازی حیثیتی” برای FATF است تا جایی که نمایندگان این نهاد در جلسههای اخیر خود به طرف ایرانی اعلام کردند اقدامات جدیتری، فراتر از اقدام عملی یا “اکشن پلن” علیه جمهوری اسلامی اتخاذ خواهند کرد.
تقوی افزود : این تحریمها علاوه بر ممنوعیت روابط بانکی، افراد با تابعیت ایران را هم برای امور تجاری تحت فشار میگذارد.
تقوی گفت: تصویب نشدن لایحه پیوستن ایران به FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام که در محافل سیاسی داخل از آن به عنوان “FATF در بن بست مجمع” نام میبرند، باعث خواهد شد علاوه برای “اقدامات مقابلهای”، ممنوعیتها و محدودیتهای بیشتری برای مبادلات تجاری و مالی بخشهای حقوقی و حقیقی ایران اعمال شود.
علی مطهری و حشمتالله فلاحتپیشه، از نمایندگان مجلس نیز پیشتر از موانع ایجاد شده بر سر راه تصویب تعدادی از مصوبههای مجلس از جمله FATF و دو لایحه باقیمانده از “لوایح چهارگانه” ابراز نگرانی کرده بودند. و در نامهای به علی خامنهای، از او خواستند تا برای تأیید مصوبههای مجلس در شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت چارهاندیشی کند