
دولت سوریه از بهایی که دولت اسرائیل از بابت پس گرفتن باقی مانده پیکر سرباز کشته شده خود در سوریه پرداخت کرده بود به شدت ابراز ناخرسندی کرد.
سخن از پیکر یک سرباز اسرائیلی به نام زخاریا باومل است که سالها پیش در یک نبرد با نیروهای سوریه و حزب الله لبنان جان باخته بود و پیکر او در سوریه به خاک سپرده شد و ارتش روسیه آن را محرمانه از قبر بیرون آورده و به اسرائیل تحویل داده بود.
اسرائیل به درخواست دولت روسیه حاضر شد دو تروریست زندانی وابسته به سوریه را آزاد کند.
اما مدحد صالح سرپرست امور زندانیان در دولت سوریه شدیدا از اقدام اسرائیل در مورد آزاد کردن یک فرد قاچاقچی که به جرم قاچاق مواد مخدر از سوریه به اسرائیل به سالها زندان محکوم شده بود ابراز خشم کرد.
او گفت ما انتظار داشتیم که اسرائیل تروریست های زندانی را آزاد کند و نه اینکه قاچاقچیان را آزاد کند.
این انتقاد در حالی عنوان میشود که در داخل اسرائیل همچنان بحث و جنجال ادامه دارد که چرا اسرائیل برخلاف تصمیمهای پیشین خود حاضر شده است بابت باز پس گرفتن پیکر یک سرباز جان باخته به رهاسازی تروریست های زندانی بپردازد.
تروریست دوم که آزاد گردیده و روز گذشته به سوریه انتقال یافت فردی بود که قصد داشت با ورود به قرارگاه نظامی اسرائیلی در خاک این کشور به کشتن سربازان اقدام کند.
مدحد صالح گفت که سوریه انتظار داشت پیش از انتقال بازمانده این پیکر روسیه از اسرائیل خواستار آزادی زندانیان سوری گردد که در بلندیهای گولان و در راه دفاع از وطن خود سوریه به اسارت و زندان در اسرائیل محکوم شده بودند.
روزنامه عرب زبان الشرق الوسط در گزارش امروز خود به این جریان اشاره کرد و این پرسش را مطرح ساخت که آیا روسیه میخواهد بین اسرائیل و حکومت بشار اسد در سوریه میانجیگری کند؟
این پرسش در رابطه با سخنان بشیر الجعفری نماینده و سفیر سوریه در سازمان ملل مطرح می شود که در سخنرانی خود گفته بود که اشغال بخش شمالی سوریه توسط ارتش ترکیه از تسلط اسرائیل بر بلندی های گولان بسیار وخیم تر است و باید هر چه زودتر پایان گیرد.
الشرق الاوسط پرسید که آیا واقعا چنین است و از دیدگاه یک سیاستمدار سوریه تسلط اسرائیل بر بلندیهای گولان یک امر حاشیه ای می باشد؟
روزنامه الشرق الاوسط وابسته به عربستان سعودی در واکنش به سخنان نماینده سوریه در سازمان ملل نوشت که تاکنون سابقه نداشته که یک سیاستمدار عرب رفتار دولت ترکیه را وخیم تر از اقدام های دولت اسرائیل معرفی و قلمداد کند.
الشرق الاوسط پرسید که آیا این مبادله بین اسرائیل و سوریه که با میانجیگری روسیه انجام می گیرد نخستین گام در راه بهبود روابط سوریه و اسرائیل و عادی سازی مناسبات بین دو کشور می باشد؟
این روزنامه نوشت که احتمال دارد روسیه بخواهد با این کار اسرائیل را در تعیین آینده سیاسی سوریه پس از پایان جنگ داخلی در آن کشور سهیم سازد.