دو استعفا در وزارت‌بهداشت ظرف یک شب 

علی نوبخت، نایب‌رییس و دبیر شورای مشورتی بیماری کورونا، در نامه‌ای‌ به وزیر بهداشت از کارش کناره گرفت و نوشت: «سخنان شما در اصفهان در کوبیدن علم و دانشمندان پزشکی جان بر کف ایران و پاسخ معاونت پژوهشی، راهی برای هم‌کاری بنده با جناب‌عالی و وزار‌ت‌خانه نگذاشته است .

سعید نمکی ،  وزیر بهداشت در اصفهان به بخش تحقیقات وزارت بهداشت حمله برده و گفته بود: «درباره کورونا یک مدل به بنده بدهید که پیش‌بینی‌ها درست بوده باشد! تحقیقات کاربردی در حوزه سلامت در کشور نداریم و اما تا زمانی که تحقیقات کشور، مقاله محور باشد، تحقیقات راهگشای مشکلات کشور نخواهد بود.»

از سوی دیگر دکتر رضا ملک‌زاده، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، نیز ضمن استعفا از مقام خود نامه انتقاد‌آمیز تندی علیه سعید نمکی وزیر بهداشت و رویکردهای او در رابطه با بحران کورونا در ایران منتشر کرد.

دکتر  ملک‌زاده، گفته است:   «مدیریت بسیار غلط و پر تناقض در پاندمی کورونا، اظهارات غیرعلمی و معرکه‌گیری وزیر بهداشت درباره تولید واکسن کورونا و ادعاهای بی‌اساس مبنی بر تاثیر داروهای گیاهی و طب سنتی بر این ویروس»  عنوان کرده است.

او در نامه اش  خطاب به سعید نمکی نوشته است که «مدیریت بسیار غلط، پرنقص» وزیر بهداشت در پاندمی کورونا که ناشی از عدم مشورت و توجه به توصیه‌ها و هشدارهای متخصصان و محققان نظام سلامت بوده است، موجب تلفات انسانی بسیار در ایران شده است».

سعید نمکی پیشتر گفته بود: «خبرهای خوشی از واکسن کورونا دارم و به مدیر روابط بین‌‌الملل (وزارت بهداشت) نیز اعلام کردیم که به سازمان جهانی بهداشت اعلام کنند که ما فازهای مطالعاتی واکسن را تا کجا رسانده‌‌ایم».

مقامات رژیم ایران تاکنون ادعاهای بی‌پشتوانه‌ای در رابطه با سیاست‌های مقابله با کورونا عنوان کرده‌اند، از جمله حسین سلامی، فرمانده سپاه پاسداران، که در ابتدای سال جاری  از دستگاهی رونمایی کرد که به گفته او، هر ویروسی را از فاصله ۱۰۰ متری در مدت پنج ثانیه «شناسایی» می‌کند. آقای سلامی این دستگاه را یک «پدیده علمی شگفت‌انگیز» خواند.

سعید نمکی نیز در اواسط آبان ۹۹ مدعی شده بود «در حال حاضر دارو‌های شیمیایی که در سایر کشور‌ها آزمایش و تولید شده در کشور مجوز تولید دارند و در عین حال ۴ داروی گیاهی و طب سنتی مؤثر در درمان کرونا مجوز تولید کسب کرده‌اند».

تاکنون بر اساس آمارهای رسمی وزارت بهداشت نزدیک ۴۴ هزار نفر از کرونا در ایران فوت کرده‌اند، اما آمارهای ثبت احوال نشان می‌دهد این رقم احتمالا به مراتب کمتر از شمار واقعی قربانیان ویروس کرونا است.

همچنین محمدرضا ظفرقندی رئیس سازمان نظام پزشکی ایران این آمار واقعی مرگ و میر و مبتلایان کرونا در ایران را سه برابر آمار رسمی وزارت بهداشت دانسته است.