معاون دانشگاه علوم پزشکی مشهد فوت دو پاکبان پس از تزریق واکسن کوبایی کرونا در این شهر را تایید کرد و گفت: این پاکبانان پس از تزریق جان باختند و متخصصان در حال بررسی موضوع هستند.
همزمان علیرضا بیگلری، رئیس انستیتو پاستور نیز از آغاز فاز سوم مطالعه انسانی واکسن ایرانی-کوبایی کرونا، خبرداد و گفت: این واکسن تولید مشترک میان انستیتو پاستور ایران و انستیتو فینلای کشور کوبا، است .
شماری از کاربران در این باره نوشته اند: اگر پاکبانها دارن واکسینه می شوند به خاطر اولویتبندی نیست، بلکه پاکبانهای بیچاره به عنوان موشهای آزمایشگاهی برای تست گسترده #واکسن ایرانی و چینی و کوبایی انتخاب شدن چون جمهوری اسلامی معتقده مرگشان بازتاب خاصی ندارد.
وی افزود: این یک واکسن نوترکیب است که بر روی یک پروتئین دیگر سوار شده تا بتواند آنتیژنهای کووید را حمل کند. طراحی واکسن به گونهای است که تاکنون و با توجه به نتایج فاز یک و دو بالینی، یکی از کاراترین واکسنهای دنیا بوده است و از نظر عارضه هم در مقایسه با سایر واکسنها، در مطالعات بالینی فاز یک و فاز دو، بینهایت کم عارضه بوده است.
رئیس انستیتو پاستور تاکید کرد : برند “پاستور” برندی است که نمیتوانیم آن را بر روی هر واکسنی بگذاریم؛ زیرا یک برند ۱۰۰ ساله است.
وی گفت: از ماهها قبل سعی کردیم که در طراحی، واکسنی را به عنوان واکسن پاستور طراحی و معرفی کنیم که اولا مطمئن باشیم که کار است و ثانیا از کم بودن عوارضش کاملا مطمئن باشیم.
رئیس انستیتو پاستور ایران درباره علت انجام فاز سوم کارآزمایی بالینی در هفت استان کشور، گفت: این استانها با توجه به توزیع جغرافیایی و نوع گستردگی بیماری در کشور انتخاب کردیم تا این واکسن در نقاط جغرافیایی مختلف کشور مورد بررسی قرار گیرد و همچنین با توجه به اینکه کلا قرار بود که در کشور ۲۴ هزار نفر را وارد مطالعه کنیم، در هشت دانشگاه علوم پزشکی کشور و هفت استان این اقدام را انجام میدهیم.
بیگلری گفت: در کوبا ۴۴ هزار نفر در فاز سوم کارآزمایی بالینی این واکسن شرکت میکنند. با توجه به اینکه در آنجا ریت بیماری بسیار کم است، باید تعداد بیشتری را وارد مطالعه میکردند.
وی ادعا کرد: هر دو انستیتویی که در این واکسن کار کردند هم انستیتو پاستور ایران و هم انستیتو فینلای کوبا در دنیا صاحبنام هستند و به همین دلیل برندمان را بر روی واکسنی میگذاریم که کاملا اطمینان داریم و نتایج فاز یک و دو هم این را کاملا ثابت کرده که واکسن کارایی بسیار خوبی دارد و از نظر عارضه هم بسیار کم عارضه است. ما واکسنی را انتخاب کردیم که به خودمان هم همین واکسن را تزریق خواهیم کرد.
بر اساس اعلام انستیتو پاستور ایران، افراد واجد شرایط شرکت در این کارآزمایی شامل سن ۱۸ تا ۸۰ سال، ساکن در شهرهای اصفهان، بابل، بندرعباس، زنجان، ساری، کرمان، همدان، یزد و داشتن سلامت عمومی و بیماریهای زمینهای کنترل شده، هستند.