تلاش دولت های بریتانیا و ایالات متحده برای برپایی نیروی بین المللی که امنیت رفت و آمد کشتی ها را به عهده داشته باشد، احتمالا همان تغییری است که مقامات ارشد حکومت اسلامی ایران، به طور غیرمستقیم به آن اشاره کرده و گفته اند که نسبت به آن واکنش قاطع نشان خواهند دارد.
هم اکنون دو برنامه برای تامین امنیت رفت و آمد کشتی ها مطرح می باشد که یکی از آن ها را بریتانیا مدیریت می کند و رهبری طرح دوم را ایالات متحده به دست دارد. ولی تحلیلگر رادیو پیام اسرائیل می گوید که در حال حاضر احتمال اجرای هر یک از این دو طرح بسیار ضعیف است و بعید می نماید که کشورهای زیادی حاضر به حضور در این نهاد حفاظتی باشند. او همچنین می گوید که همراهی کردن رزمناوها از کشتی های بازرگانی، هنوز امکان آسیب رسانی به آن ها را کاملا از میان نمی برد و رژیم ایران همیشه توسط عوامل خود خواهد کوشید به اخلال در آمد و شد آزاد کشتی ها ادامه دهد. این شیوه رفتاری، بهانه ای نیز به دست رژیم خواهد داد که با ادعای این که شرایط امنیتی بین المللی خطرناک است و بیم جنگ می رود، بر سرکوب مردم بیافزاید.
افزایش حضور نیروهای بیگانه در خلیج فارس، همچنین ممکن است مانعی برای ادامه عملیات تخریبی رژیم ایران در امیرنشین ها و به ویژه بحرین باشد.
از هنگامی که استخراج نفت از اعماق خاک ایران و کشورهای عرب منطقه آغاز شد، نیروهای خارجی همیشه در آب های خلیج فارس حضور داشته اند. در ابتدا، فقط نیروی نظامی بریتانیا بود. ولی حدود نیم قرن پیش، هنگامی که بریتانیا از امیرنشین ها خارج شد و استقلال آن ها اعلام گردید، ناوگان ایالات متحده نیر وارد آب های خلیج فارس شد و حتی در برهه هایی از زمان، ناوگان دریایی اتحاد شوروی نیز در آنجا حضور داشت.
اکنون وزیر خارجه جدید بریتانیا می گوید که درباره آینده خلیج فارس و سرنوشت نفتکش ها به طور شتابزده تصمیم نخواهد گرفت. مقامات دولت لندن می گویند که کشورهای اروپایی از اندیشه برپایی نیروی محافظ مشترک به گرمی استقبال کرده اند. ولی وزیر خارجه آلمان گفت که کشورش در چنین نیرویی وارد نخواهد شد.
همچنین تلاش های ایالات متحده برای برپایی همایشی در بحرین که در آن شصت و پنج کشور درباره امنیت خلیج فارس به گفتگو بپردازند، هنوز آن گونه که آمریکاییان انتظار دارند نتیجه بخش نبوده است و حتی اگر کشورهای زیادی در همایش بحرین حضور یابند، مشخص نیست که چند کشور ممکن است در برپایی چنین نیرویی شرکت کنند.
پرزیدنت ترامپ نیز گفته است که ایالات متحده به نفت وارداتی از حوزه خلیج فارس نیاز چندانی ندارد و تقریبا همه نفت مورد نیاز خویش را از منابع داخلی تامین می کند. همچنین وابستگی بسیاری از کشورهای جهان به نفتی که از خاورمیانه می سد، به میزان چشمگیری کاسته شده است.
یکی از نشانی ها کاهش تقاضای جهانی نسبت به نفت این منطقه آن است که تنش نظامی هفته های اخیر که همچنان ادامه دارد، بهای نفت در بازار جهانی را به میزان بسیار کمی بالا برده است.
کی جلو جلو طرح های بریتانیا و ایالات متحده را تو گوش ملاها میخواند؟