دو نماینده مجلس: چرا تلاشگران محیط زیست، بدون وارد آوردن اتهام، همچنان زندانی هستند؟

دو نماینده مجلس حکومت  ایران از بلاتکلیفی فعالان زندانی محیط زیست انتقاد کردند.  آن ها مدت مدیدی است که در زندان به سر می برند و هیچ اتهام خاصی به صورت رسمی به آن ها وارد نیامده، ولی رژیم از آزادسازی آن ها سر باز می زند.  آخوند محسنی اژه‌ای مقام مسئول قوه قضاییه، پیشتر درباره پرونده فعالان محیط زیست گفته بود که عنوان اتهامی ابتدایی این افراد در پرونده محیط زیست، جاسوسی بوده که این عنوان اتهامی مطابق قانون می‌تواند تا حد افساد فی‌الارض باشد.

محمد رضا تابش رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس گفت :  فعالان محیط زیست زندانی بی‌گناه هستند و از ادامه بازداشت ۵۰۰ روزه آنها ابراز نگرانی کرد.

وی افزود  «طولانی شدن نامتعارف بازداشت موقت» این فعالان غیرقابل توجیه است.

تابش گفت : رئیس قوه قضائیه، ابراهیم رئیسی در باره بررسی پرونده این فعالان محیط زیست وعده‌هایی داده است که امیدواریم اجرا شود.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس گفت: «معتقدیم پرونده فعالان محیط زیست باید در محکمه‌ای عادلانه و با حضور وکلای مدنظر خانواده‌ها و البته به صورت علنی برگزار شود تا افکار عمومی در جریان آن قرار گیرد.»

آخوند ابراهیم رئیسی پیشتر گفته بود:  «بگذارید سازمان‌ها و دستگاه‌هایی که مسئولیت امنیتی دارند و این کار در حوزه تخصصی آنهاست، در این رابطه اظهارنظر کنند؛ لذا شما داوری نکنید و بگذارید داوری را قاضی انجام دهد.»

هشت فعال محیط زیستی در ایران (مراد طاهباز، سام رجبی، امیرحسین خالقی، هومن جوکار، سپیده کاشانی، نیلوفر بیانی، طاهر قدیریان و عبدالرضا کوهپایه) دو سال پیش بازداشت شدند و با توقف روند رسیدگی به پرونده، همچنان زندانی هستند.

کاووس سیدامامی، یکی دیگر از فعالان این حوزه بود که  دو هفته بعد از بازداشت به طرز مشکوکی در زندان درگذشت. مقام‌های امنیتی ایران ادعا می‌کنند سیدامامی در زندان خودکشی کرده اما در مورد چگونگی مرگ او ابهام‌های زیادی وجود دارد که هنوز روشن نشده‌اند.

محمدرضا تابش افزود: «به هر حال بازداشت موقت روابط و زمان محدودی دارد و نباید اجازه دهیم کار این افراد به اعتصاب غذا بکشد.»

به گزارش برخی منابع خبری چهار نفر از فعالان بازداشتی محیط زیست به علت بازداشت ۵۰۰ روزه شان دست به اعتصاب غذا زده‌اند.

بنابر گزارش‌ها فعالان زیست‌محیطی در بندی از زندان اوین نگهداری می‌شوند که تحت نظارت سازمان اطلاعات سپاه پاسداران قرار دارد. این افراد توسط اطلاعات سپاه بازداشت شده و از جمله به جاسوسی و اقدامات ضد امنیتی متهم شده‌اند. دیده‌بان حقوق بشر می‌گوید از دو هفته پیش تاکنون  اطلاعی از تماس این افراد با اعضای خانواده آنها ندارد.