دیدار رسمی نخست وزیر اسرائیل از امارات عربی متحده، ماه آینده صورت خواهد گرفت

منابع خبری در اورشلیم می گویند که برنامه دیدار نخست وزیر اسرائیل از امیر نشین های عرب که اخیرا با اسرائیل پیمان دوستی و همکاری بسته اند، به ماه آینده موکول شده است. ابتدا قرار بود که این دیدار چند هفته پیش انجام گیرد، ولی به دنبال شیوع سریع ویروس کورونا در منطقه، به تعویق افتاد.

قرار است این دیدار رسمی به یک نمایش دیپلماتیک برای نشان دادن دوستی و همکاری بین ملت ها مبدل گردد و پایه های صلحی را که در منطقه نهاده شده، تقویت کند.

طبق برنامه، بنیامین نتانیاهو و همراهانش، ابتدا از ابوظبی و دبی دیدار خواهند کرد و سیس رهسپار منامه خواهند شد و در پایان گفتگوها با سران بحرین، به اسرائیل باز خواهند گشت.

به گفته منابع آگاه، نتانیاهو در این سفر به رهبران دو امیرنشین خواهد گفت که پایان دولت پرزیدنت ترامپ، نباید تلاش های متقابل را برای گسترش مناسبات ضعیف کند.

یکی از هدف های اساسی عادی سازی روابط ، برپایی جبهه متحد علیه زیاده خواهی های رژیم ایران می باشد.

در دو ماه گذشته بیش از یکصد هزار نفر اسرائیلی از امارات دیدن کرده اند. ولی این سفرها موجب افزایش شیوع کورونا گردید و هر دو کشور تصمیم گرفتند مسافرت ها را کاملا متوقف سازند.

دولت پرزیدنت بایدن گفته است که موافقت پرزیدنت ترامپ برای فروش ده ها فروند جنگنده رادارگریز از نوع اف – ۳۵ به امارات را به منظور بررسی های بیشتر، معلق می گذارد.

اسرائیل پیشتر با این اقدام آمریکایی موافقت کرده بود و اکنون گفته می شود که امارات انتظار دارد که اسرائیل با استفاده از نفوذ خود، نگذارد پرزیدنت بایدن علیه این معامله تصمیم بگیرد. یکی از ملاحظات واشنگتن دخالت امارات در جنگ فاجعه آمیز یمن است. دولت بایدن به این دخالت نظر خوشی ندارد. ولی این واقعیت را نادیده می گیرد که حکومت اسلامی ایران بود که حوثی های یمن را به شورش و تصرف صنعا و آغاز جنگ کنونی کشاند.

آگاهان می گویند  که در رشته همکاری های بازرگانی، تکنولوژی و اقتصادی بین اسرائیل با امارات و بحرین، پتانسیل بزرگی وجود دارد. انتظار می رود که دادوستد اسرائیل با امارات، در یازده ماه پیش رو به چهل میلیارد دلار برسد و در سال های بعد تا یکصد و حتی دویست میلیارد دلار افزایش یابد.

دولت امارات در هفته ای که گذشت، برنامه جامعی برای جذب مهاجرانی که از تحصیلات علمی، تخصص های ویژه و یا سرمایه های کلان برخوردار هستند، انتشار داد. در ایران ابراز نگرانی شده بود که این قانون، فرار مغزها از کشور را به ویژه در رشته های پزشکی و مهندسی و تکنولوژی افزایش دهد. ولی این قانون برای اسرائیلیان ممکن است فرصتی برای گسترش همکاری ها با امارات، و امیرنشین های دیگر به وجود آورد.