در اوج گزارش هایی که از درگیری و خشونت و احتمال جنگ سخن می گوید، رسانه های اسرائیلی امروز (دوشنبه) به یک موضوع ظاهرا غیرسیاسی پرداخته اند و آن دیدار یک شاهراده بریتانیایی از اسرائیل است، که پیش از ورود به این کشور میهمان دولت اردن بوده و قرار است از حکومت خودگردان فلسطینی نیز دیدار کند.
سخن از پرنس ویلیام فرزند ولیعهد بریتانیاست که احتمال ضعیفی وجود دارد که روزی به پادشاهی بریتانیا برسد. این اولین بار است که یک تن از خانواده سلطنتی بریتانیا به طور رسمی از اسرائیل دیدن می کند. دولت اسرائیل بیشترین تدارکات را برای پذیرائیی از این میمان بلندپایه بریتانیایی تهیه دیده و تلاش بسیار به عمل آمده است که او از هر لحظه اقامت خود و همسرش لدت برد.
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر، این دیدار را نشان تحکیم مناسبات اسرائیل و بریتانیا دانست و این در حالی که تقریبا همیشه در طول تاریخ هفتاد سال اخیر، راوابط دو کشور آن گونه که باید، گرم نبوده است. سفر پرنس ویلیام به اسرائیل، همزمان با هفتادمین سالگرد استقلال این کشور انجام می گیرد.
یکی از ابراز ناخرسندی هایی که در رابطه با دیدار رسمی پرنس ویلیام از اسرائیل شنیده شده، خودداری وی از رفتن به سوی درختی است که پدر بزرگ او به یاد مادر بزرگ خویش در “ید و شم” موزه جنایات نازی ها کاشته شده است.
این بانوی فرهیخته یکی از بشردوستان مورد ستایش بود که در جنگ جهانی اول به تاسیس بیمارستان های زیادی برای سربازان زخمی پرداخت و در جنگ جهانی دوم شماری از یهودیان را از چنگال آلمان نازی نجات داد و به پاس این انسان دوستی او، بنیاد ید و شم به او لقب “دوستدار بشریت” اعطا کرد. نوه این بانو، یعنی پدربزرگ پرنس ویلیام به یاد وی درختی را در “بولوار بشردوستان” در موزه ید و شم کاشت. این بانو در کلیسایی در شرق اورشلیم دفن شده است.
ولی صرفنظر از این جریان، اسرائیل برنامه پذیرایی گرمی را از زوج سلطنتی انگلیسی تدارک دیده و رسانه های همگانی در اسرائیل گزارش های متعددی درباره آن منتشر می سازند. پرنس ویلیام و همسرش در ساعات شامگاه امروز از اردن وارد اسرائیل می شوند.
پرنس ویلیام و همسرش، هنگام اقامت در اورشلیم، میهمان هتل “کینگ دیوید” خواهد بود. این هتل، پیش از استقلال اسرائیل، و در دورانی که بریتانیا بر این سرزمین حاکم بود، ستاد فرماندهی حکومت قیم انگلیس محسوب می شد که رزمندگان یهودی، برای ابراز ناخشنودی از سیاست انگلیس که همیشه طرفدار اعراب بود، بخشی از آن را منفجر کردند.