حسن جعفری تحلیلگر ایرانی با انتشار مقاله ای با عنوان نسبت میان ادبیات منقلی، گفتوگو و انتخابات؛ نگاهی به گفتار سیاسی در جمهوری اسلامی در سایت خبری ایران وایر نوشته است: توهین، دشنام، سخیفگویی، بیپروایی در گفتار و استفاده از ادبیات نازل از مشخصههای رایج سیاستمداران جمهوری اسلامی در چهار دهه اخیر بوده، ادبیاتی است که روح الله خمینی بنیان ان را گذاشت و مروج آن بود .
او گفته است که سخیفگویی با بنیانگذار جمهوری اسلامی، روحالله خمینی، گسترش یافت که از عباراتی همچون “غلط میکنند”، “احمق”، “خرند”،”بیسواد”، سادهلوح، انگل و مشت بر دهان یاوهگو زدن فراوان استفاده میکرد.
این تحلیلگر سیاسی در ادامه نوشته است: جانشین او، علی خامنهای، نیز بر بسامد فحاشیها افزود و از عباراتی چون “ابله”، “احمق”، کودن، “مثل سگ دروغ گفتن”، “به درک” و “حرامزاده” به کرات استفاده کرد.
او در ادامه نگاشته است: خامنه ای نه فقط در سیاست خارجی مثلا اسرائیل را “سگ هار”» خواند، در عرصه داخلی نیز حسینعلی منتظری، استاد پیشین خود، را با صفاتی همچون “بیچاره”، “ورشکسته سیاسی”، ” مفلوک”، “فریبخورده” و کسی که “تحلیل سیاسی خود را از رادیو اسرائیل میگیرد” توصیف کرد.
جعفری افزوده است: حال در تازهترین مورد، این گونه سخیف گویی ها ، گفتههای احمد جهانبزرگی، استاد علوم سیاسی و مدرس حوزه علمیه، در برنامه تلویزیونی حکومت است که حسن روحانی را به نشستن پای منقل متهم کرده و همچنین گفته است : بسیاری از کسانی که در جمهوری اسلامی مسئولیت میپذیرند «شیر خر خوردهاند».
جعفری در ادامه نگاشته است: البته در این غائله، حسن روحانی که امروز در جایگاه توهینشده قرار گرفته بارها از منتقدان خود با واژگانی سخیف یاد کرده که چند باری نیز واکنشهای گستردهتری را به همراه داشته است. از جمله در سال ۹۳ که برخی مخالفان را “بزدل سیاسی” خواند و گفت: «هر وقت مذاکره میشود میگویند میلرزیم؛ به جهنم! بروید جای گرم که نلرزید».
حتی همین واژه “منقل” نیز جایی ویژه در یکی از سخنرانیهای روحانی پیدا کرد و خبرساز شد
او نوشته است: حال سخنان این روحانی با واکنش گسترده و تند دولت حسن روحانی روبهرو شده است. بجز اظهار نظرهای شخصی که مقامهای دولتی در صفحات شخصی خود در انتقاد از این برنامه نوشتهاند، پای دو شکایت هم به میان آمده است؛ معاونت حقوقی ریاست جمهوری گفته از سازمان صدا و سیما و “کلیه عوامل پخش این برنامه” شکایت میکند و نمایندگان دولت در “شورای نظارت بر صدا و سیما” هم خواستار “برخورد حقوقی” در این زمینه شدهاند.
این تحلیلگر سیاسی در ادامه افزوده است در هفتههای اخیر هر یک از جناحهای سیاسی در جمهوری اسلامی بخت خود را برای گیر انداختن رقیب در یک مخمصه خبرساز آزموده است. انان در تلاش اند تا به نوعی یکدیگر را تخریب و خود را در انظار عمومی مدافع و هم سو با مردم نشان دهند.