حسین موسویان دیپلمات و مذاکرهکننده ارشد هستهای سابق ایرانی که در شرایط کنونی در دانشگاه پرینستون به عنوان پژوهشگر فعالیت میکند. در گفتوگو با روزنامه “آرمان ملی” به بررسی مهمترین چالشها و فرصتهای پیشروی ایران و آمریکا با توجه به مذاکرات اخیر در وین پرداخت و گفت: «خیلیها در آمریکا معتقدند بین جناح اصولگرای تند یا معتدل با جناح اصلاحطلب یا اعتدالیون ایران هیچ تفاوتی نیست و اینها هر دو یکی هستند و برای انحراف افکار عمومی داخل و خارج، نقش پلیس خوب و بد را در ایران بازی میکنند، بنابراین فرقی بین دیدگاههای هاشمیرفسنجانی یا بین دیدگاه محمد خاتمی و احمدخاتمی قائل نیستند.
وی افزود: در ایران هم خیلیها همین برداشت را در مورد دو جناح دموکرات و جمهوریخواه آمریکا دارند لذا ترامپ و اوباما یا جان کری و مایکل پمپئو یا ترامپ و بایدن را یکی میدانند.
موسویان در ادامه گفت: در حقیقت این اولین جلسه جدی مذاکرات هستهای برای احیای برجام بعد از اتمام دوران اوباما بود. در دوره ترامپ، آمریکا از برجام خارج شد و در عمل برجام را فشل کرد.
وی افزود: مذاکرات متعددی بین ایران و پنج قدرت جهانی منهای آمریکا انجام شد و دیدیم هر پنچ قدرت جهانی در مقابل آمریکا منفعلانه عمل کردند و نتوانستند برجام را منهای آمریکا عملیاتی کنند. بعد از پیروزی بایدن و تصمیم او به بازگشت به برجام، دوماهی ایران و آمریکا مواضع یکدیگر را وزن میکردند تا استراتژی مذاکراتی خود را تنظیم کنند.
این دیپلمات پیشین ایران گفت: جلسه هفته پیش وین، اولین نشست کاریای بود که تیم ایرانی هم بسیار خوب عمل کرد بنابراین هر شش کشور و ایران، این نشست را سازنده و گامی به جلو ارزیابی کردند.
وی افزود: این مذاکرات از پیچیدهترین نوع مذاکرات سیاسی، امنیتی، اقتصادی و بینالمللی است که معمولا چند جلسه نیاز دارد تا به فرمول مرضیالطرفین برسند.