ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضاییه حکومت ایران، نسبت دادن فساد به حکومت اسلامی را «برچسبی ناچسب» دانست و خواستار پیگیری جدی برای مقابله با آن شد.
او در حالی این ادعا را مطرح می سازد : که در سالهای اخیر فساد در ساختارهای حکومتی، جزو مهمترین پروندههای مطرح شده رسانهای و سیاسی بودهاند.
در تازهترین اظهارنظر درباره میزان فساد در سالهای اخیر، محمدرضا یزدی، فرمانده سپاه تهران گفته است اگر تمام اختلاسها طی ۱۰ سال اخیر را جمع کنیم به عددی حدود ۸۰ هزار میلیارد تومان میرسیم.
با گستردهشدن دامنه فساد در ساختارهای حکومتی و اقتصادی، به درخواست صادق لاریجانی، رئیس سابق قوه قضاییه، و موافقت خامنه ای از مرداد ۹۷ یک دادگاه ویژه برای رسیدگی به پرونده متهمان پروندههای اقتصادی تشکیل شد.
این دادگاه از ۲۰ مرداد ۹۷ فعالیت خود را شروع کرد و طبق حکم علی خامنهای برای دو سال اعتبار فعالیت داشت که روز ۲۰ مرداد امسال به پایان رسید و تاکنون خبری درباره تمدید فعالیتش منتشر نشده است.
ابراهیم رئیسی، بعد از نشستن بر مسند ریاست قوه قضائیه، مبارزه با فساد را در رأس برنامههای خود قرار داده است. او ششمین قاضیالقضات حکومت اسلامی است که میکوشد خود را چهرهای مصمم و جدی در مبارزه با زدوبندهای اقتصادی و سوءاستفاده از مقامهای اداری برای تحصیل مال نامشروع نشان دهد.
حامیانش در اصولگرایان تندرو نیز کارزار تبلیغاتی گستردهای راه انداختهاند که مدیریت او بر دادگستری بشارتدهنده مبارزه بیامان با مفاسد اقتصادی و برقراری عدالت و سلامت در ساختار قدرت و اداری حکومت است.
البته مبارزه با فساد علاوه بر انگیزههای شخصی رئیسی و برنامه او برای تقویت موقعیت بالقوهاش در جایگاه جانشینی احتمالی خامنهای، نیاز نظام هم هست.
حکومت اسلامی از گسترش لجامگسیخته فساد و رانتخواریها به شدت آسیبپذیر شده، تا جایی که احمد خاتمی، از چهرههای نزدیک به رهبری، آینده نظام را منوط به فرجام مبارزه با فساد و بازدارندگی در برابر آن اعلام کرده است.
پیشتر حسن روحانی در بخش دوم مناظره کاندیداهای انتخابات ریاستجمهوری در واکنش به سخنان رئیسی گفته بود: آقای رئیسی میگویید با فساد مبارزه کنید در حالی که در پرونده ۱۲ هزار میلیاردی یک طرف آن، آن قاضی عزل شده بود و یک طرف دیگر همکار شما بود، که فرار کرد. طرف دیگر نیز یک مقام دولتی بود که امروز در ستاد شما حضور دارد. چرا با فساد روشنی که پروندهاش روشن است برخورد نکردید؟