آخوند رئیسی رئیس قوه قضائیه حکومت گفت: اگر انقدری که برخی آقایان جلسه گذاشتند که از غربیها امتیاز بگیرند، اگر برای رفع موانع تولید وقت میگذاشتند خیلی از مشکلات حل شده بود و بسیاری از کارخانجات تعطیل فعال شده بود.
اشاره وی به برجام و فعالیت های دولت روحانی در این باره است.
رئیسی در ادامه افزود: همه باید بدانند در هر سالی که شعار آن سال توسط خامنه ای اعلام میشود، اعلام نیاز جدی برای تحقق آن احساس می شود
نوروز سال ۱۴۰۰ بیست و سومین سالی بود که علی خامنهای، رسماً نامی را برای سال جدید برگزید.
حالا بیش از دو دهه است که تنها چند دقیقه بعد از آغاز سال نو، عنوانی جدید توسط خامنه ای برای سال جدید انتخاب میشود؛ عنوانی که فارغ از امکان تحققپذیری آن همچون «رونق تولید» در اوج رکود اقتصادی سال و همچنین قابلیت اجرایی و آزمونپذیری آن ،همچون «نوآوری و شکوفایی» برای سال ۱۳۸۷، دکانی برای ذوبشدگان در ولایت فراهم میآورد تا در تمام طول سال، مرتباً هر موضوعی را به “پیام نوروزی آقا” و عنوان سال جاری ربط دهند.
سوال اساسی این است که این نامگذاریها بویژه تأکید بر عناوین اقتصادی چه گرهی از کار فروبسته و سفرههای کوچکتر شده مردم باز کرده است؟ دیماه گذشته گروهی از کارشناسان اقتصادی در یک همایش در تهران اعلام کردند که درآمد ایرانیان طی هشت سال گذشته به یکسوم کاهش یافته است. به گفته سرپرست این مطالعات، ایران در سه سال گذشته «عمیقترین و طولانیترین رکود تورمی تاریخ اقتصادی کشور» را داشته است.
وی در این نامگذاریها سعی میکند تا احساس ملی-میهنی و حس وطندوستی ایرانیان را تحریک کند و چندی بعد با دعوت از ایرانیان حتی “کسانی که نظام را هم قبول ندارند”، مشارکت عمومی در انتخابات را افزایش دهد.
حالا خامنه ای ، سال ۱۴۰۰ را سال “تولید، پشتیبانیها، مانعزداییها” نام نهاده؛ بلافاصله نیز فرمانده کل سپاه پاسداران از “تشکیل ستاد تحقق فرامین نوروزی رهبر انقلاب” خبر داده است؛ دکانی که خیلی زود گشوده شد.
مشابه همین ستاد البته در سالهای گذشته نیز تشکیل شده؛ ستادهای “اقتصاد مقاومتی” مربوط به سالهای ۱۳۹۵ و ۹۶ از جمله دکانهایی بودند که در همین راستا به راه افتادند؛ ستادهایی که شاید برای مردم و سفرههایشان نانی نداشته باشند؛ برای مسئولان و ذوبشدگان در ولایت اما چنان نان و آبی دارند که حتی تعطیلات نوروز نیز نمیتواند تاخیر در افتتاح این دکانهای دو نبش ایجاد کند.
آخوند رئیسی در پایان تاکید کرده است: تولید نباید در کشور با مانعی روبهرو باشد. به دستور رهبری قوانینی داریم مانند توسعه فضای کسب و کار، رفع موانع کسب و کار، قانون اقتصاد مقاومتی؛ اینها باید اجرا شود، هم بخش نظارت و هم بخش قضاوت.