رئیس سازمان پدافند غیرعامل: به جای مدیریت، نیازمند «فرماندهی شهری» برای مقابله با حوادث شهری هستیم 

غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور خواهان تعیین «فرماندهی شهری» به جای «مدیریت شهری» برای مقابله با حوادث شهری شد.

آگاهان امور میگویند:  احتمال می رود شاید منظوراو این باشد که سپردن بخش بیشتری از امور غیر نظامی به فرمانده هان سپاه در مدیریت کشور باشد احتمال دیگر اینکه نگرانی از خیزش های مردمی است که ممکن است در آینده ای نه چندان دور آغاز شود

جلالی با تاکید بر اینکه ما برای مدیریت شهری نیازمند فرماندهی واحد هستیم، گفت که اگرچه تعبیر «مدیریت یکپارچه شهری» نیز از سوی کارشناسان مطرح می شود اما ما معتقدیم برای اداره یک حادثه در یک شهر، باید از جایگاهی قوی‌تر از مدیریت استفاده کنیم که همان فرماندهی است.

پیشتر نیز پاسدار حسن کرمی، فرمانده یگان ویژه نیروی انتظامی گفته بود که احتمال می رود  در سال جاری آشوب‌هایی برپا شود. او گفت یگان ویژه با تجهیزات خوبی که دارد باید بتواند این «تهدیدها» را همچون اعتراضات ۹۶ و ۹۸ سرکوب کند.

او گفته بود: « تجهیزات و امکانات خوبی در اختیار این یگان قرار می‌گیرد و پشتیبانی‌هایی که از این یگان شده در حوزه زیرساخت‌ها در سطح کشور اعم از تکمیل و توسعه پادگان‌ها، ابزار و امکانات آموزشی مورد نیاز پادگان‌ها و تامین تجهیزات تخصصی مورد نیاز و نیروی انسانی، سال ۹۹ را برای ما متناسب با افزایش تهدیدها سال مهمی قرار داده است».

کرمی افزود یگان ویژه به این حوزه‌ها اشراف پیدا کرده و «واحدهای واکنش سریع با سرعت بیشتری آماده شده‌اند تا بتوانند در داخل شهرها با تمرین سناریوهای مختلف وسائل نقلیه سبک و سیار به‌موقع جابه‌جا شوند».

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور افزود که زیرساخت‌های حیاتی شهری باید از یک مرکز واحد، کنترل و فرماندهی شوند و به همین دلیل ما در سند پدافند شهری، فرمانده واحد را برای مقابله با حوادث و تهدیدات در نظر گرفته‌ایم.

مرکز پژوهش‌های مجلس نیز سال گذشته  در گزارشی نسبت به «تاخیر» نهادهای حکومتی در حمایت از گروه‌های فقیر هشدار داد و اعلام کرد که ادامه چنین وضعیتی ممکن است «رخدادهای دردناک به همراه داشته باشد».