رئیس سیا در دیدار با نخست وزیر اسرائیل و رئیس موساد: شکیبایی آمریکا نسبت به ایران بی نهایت نیست

نخست وزیر اسرائیل، نفتالی بنت در دیدار مهمی که پیش از ظهر امروز (چهارشنبه) با رئیس سرویس امنیت خارجی ایالات متحده داشت، قاطعانه خواستار گردید که دولت آمریکا و جامعه جهانی در برابر رژیم ایران کوتاه نیایند و به تعرضات منطقه ای آن رژیم پایان دهند.

ویلیام (بیل) برنز که شامگاه روز گذشته (سه شنبه) به اسرائیل آمد، پیش از ملاقات با نخست وزیر، دیداری با داوید برنع رئیس جدید سرویس امنیت خارجی اسرائیل (موساد) داشت.

برخی رسانه های اسرائیلی نوشتند که برنع در این دیدار ارزیابی هایی را به برنز نشان داد که به موجب آن ها، آخوند ابراهیم رئیسی فردی دارای اختلالات روانی است که از ریختن خون دیگران لذت می برد و برای حفظ رژیم حاضر است به هر جنایتی دست بزند.

در پایان دیدار امروز بین نفتالی بنت و ویلیام برنز، دفتر نخست وزیری اسرائیل اعلام کرد که نشست آنان بسیار سودمند بوده و در جریان آن مبادلات اطلاعاتی مهمی بین اسرائیل و ایالات متحده به عمل آمده و راه های رویارویی با حکومت ایران مورد بررسی قرار گرفته است.

در بیانیه دفتر نخست وزیری آمده است که در این دیدار، پیرامون برخی دیگر از موضوع های خاورمیانه نیز گفتگو شده است. در بیانیه، جزئیات بیشتری در مورد این بخش از گفتگوها افشا نشده، ولی منابع آگاه می گویند که دولت پرزیدنت بایدن به اسرائیل توصیه می کند که تلاش برای پیشبرد آشتی با فلسطینی ها را از سر بگیرد.

پیشتر گفته شده بود که دولت جدید آمریکا بر این باور است که رژیم ایران از نزاع فلسطینی – اسرائیلی برای گسترش نفوذ خود در خاورمیانه، بهره برداری می کند.

منابع خبری اسرائیلی می گویند که داوید برنع رئیس موساد در دیدار دیروز با برنز، مدارکی را به او نشان دهد که ثابت می کند آخوند ابراهیم رئیسی با دست خود، شماری از متهمان به مرگ را خفته کرده که این ، می تواند نشان اختلالات روانی او باشد.

همین منابع خبری گفتند که رئیس موساد ارزیابی کرده که رئیسی فاقد ثبات فکری می باشد و نمی توان به تعهدات او در چارچوب توافق ها اعتماد کرد.

منابع خبری اورشلیم می گویند که رئیس سی آی ای در دیدار با رئیس موساد و نخست وزیر اسرائیل خواستار شد که دولت اورشلیم از مخالفت با مذاکرات برجامی ایالات متحده با رژیم ایران دست بردارد و بگذارد که این تلاش، روند عادی خود را طی کند.

دست اندرکاران اسرائیلی می گویند که رژیم ایران در سایه این گونه تلاش ها و مذاکرات بین المللی، به برنامه های اتمی خود با شتاب ادامه می دهد و تنها چند هفته با تولید بمب هسته ای فاصله دارد و از این رو تلاش پرزیدنت بایدن برای رسیدن به توافق با رژیم ایران به جایی نخواهد رسید و ممکن است تنها پوششی برای ادامه تلاش های اتمی ایران باشد.

منابع اسرائیلی می گویند که ویلیام برنز در دیدار با نفتالی بنت و داوید برنع به آن ها قول داد که ایالات متحده در آینده نزدیک به اقداماتی دست خواهد زد که به تعرضات دریایی رژیم ایران در آب های بین المللی پایان بخشد.

رئیس سی آی ای در ساعات بعدازظهر امروز به رام الله مرکز حکومت خودگردان در کرانه باختری می رود تا با محمود عباس رئیس این حکومت و همچنین سرپرست امور اطلاعاتی و امنیتی فلسطینی ها گفتگو کند.

در یک گزارش گفته شده بود که ایالات متحده از طریق ادامه مناسبات دوستانه با حکومت خودگردان، اطلاعاتی نیز درباره ارتباطات موجود بین حکومت ایران و سازمان های تروریستی حماس و جهاد اسلامی در غزه به دست می آورد.

یک روزنامه اسرائیلی نوشت که ویلیام برنز به مقامات اسرائیلی گفته است که دولت واشنگتن برای یک مدت طولانی در انتظار بازگشت رژیم ایران به مذاکرات برجامی نخواهد نشست و اگر این تلاش به بن بست برسد، ایالات متحده رویکرد دیگری را در برابر رژیم ایران در پیش خواهد گرفت.