رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید انستیتو پاستور، روحانی را متهم ساخت که بدترین سناریوی ممکن را برای کنترل شیوع کرونا انتخاب کرده است.
دکتر احسان مصطفوی افزود: دولت میخواهد کرونا مثل تصادفات رانندگی شود؟
آگاهان امور در این باره می گویند که حتی در مورد تصادفات رانندگی و مرگ و میر نیز می توان با اتخاذ تدابیر حرفهای شمار قربانیان را به حداقل رساند. تدابیری که در کشورهای مختلف هم با بکارگیری شیوه های متعدد توانستهاند شمار قربانیان را کم کنند، اما شوربختانه ایران در این زمینه نیز بیشترین آمار قربانیان را داشته است.
دکتر احسان مصطفوی دربارهی اعتقاد دولت به اجرای سیاست ایمنی جمعی گفته است: «ایمنی جمعی یعنی مردم با وجود شیوع ویروس زندگی طبیعی خودشان را داشته باشند و مرگومیر ناشی از آن مثل سوانح ترافیکی هر چند وقت یک بار عدهای را قربانی کند. الان همه چیز به عهدهی مردم گذاشته شده است، اینکه خودشان رعایتکنند، سفر نروند و…»
وی افزود: « ایمنی جمعی زمانی اتفاق میافتد که مردم بیملاحظه شوند و به ترددها ادامه دهند، درست مثل وضعیتی که حالا شاهدش هستیم، اما این روش هزینههای زیادی بر دوش نظام درمان میگذارد. این بدترین سناریویی است که میتوان برای کنترل شیوع نوشت».
دکتر مصطفوی گفت: «دولت معتقد است معمولا بین ۵۰ تا ۹۰ درصد جمعیت مبتلا شوند تا مصونیت جمعی یا همان ایمنی جمعی حاصل شود. اما این خصوصا در موردِ بیماری کشندهای مثل کووید-۱۹، ممکن است خطرات و هزینههای زیادی را به ما تحمیل کند.»
وی افزود: تاکنون میزان درگیری کل جمعیت کشور با کووید-۱۹ کمتر از ۱۰ درصد است.
مصطفوی گفت: «البته ایران تنها کشوری نیست که سیاست “مصونیت جمعی” را دنبال میکند؛ با شیوع کرونا کشورهایی مانند بریتانیا، هلند و حتی سوئد هم این استراتژی خطرناک را اتخاذ کردند. اگر چه هلند و بریتانیا بعد از مدتی این سیاست را کنار گذاشتند.»
اما حسن روحانی، علت افزایش بیماران کرونا در ایران را افزایش تستها دانسته و ادعا کرد: «از هفتههای پیش به سمت مهار ویروس کرونا در کشور به استثنای چند استان رسیدیم. این چند استان هم تلاش مضاعف انجام میدهند تا از شرایط قرمز خارج شوند و شرایط مناسبی برای مردم به وجود آید.»
این در حالی است که شمار زیادی از افرادی که برای تست کرونا رفته اند، می گویند که تشخیص کیت های این ویروس توسط مراکز دولتی دقیق نیست و به ناچار به مراکز خصوصی مراجعه کرده اند.
روحانی افزود: «روشن است که نه کرونا پایان یافته و نه تابستان و گرمای هوا موجب از بین رفتن این ویروس شده است. بازگشاییها در کشور مشروط بود. مشروط به اینکه همه مردم به دستورالعملها توجه کنند».