رئیس مرکز فضای مجازی ایران: شبکه‌های اجتماعی  که “سابقه امنیتی نامساعد” داشته باشند در ایران فیلتر می‌شوند

ابوالحسن فیروزآبادی، رئیس مرکز ملی فضای مجازی و نماینده علی خامنه ای در ارتباط  با کنترل بیشتر اینترنت اعلام کرد: هر پلتفرمی که مسائل سیاسی و امنیتی ایجاد کند فیلتر می‌شود

ابوالحسن فیروزآبادی، می‌گوید “درصورتی که پلتفرم‌ها از قوانین ایران تبعیت نکنند و موارد غیرقانونی‌شان به حدی باشد که مسائل فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و امنیتی ایجاد کند، فیلترینگ صورت می‌گیرد.”

فیروز آبادی  با مثال زدن چین در زمینه فیلتر کردن اینترنت می‌گوید: “روش چینی‌ها این بود که تمام اپلیکیشن‌ها و ابزارهای روی شبکه اینترنت را مشابه‌سازی کردند. به محض اینکه مشابه موتور جست‌وجو، پیام‌رسان، خدمات بانکی، بازی و سرگرمی و ابزارهایی که روی شبکه اینترنت شکل گرفته و عمدتا توسط شرکت‌های آمریکایی به بازار جهانی ارائه می‌شود، را ساختند، نسبت به فیلتر کردن همه این اپلیکیشن‌ها اقدام کردند.”

دبیر شورای عالی فضای مجازی ایران می‌گوید که شبکه‌های مجازی که “سابقه امنیتی نامساعد” داشته باشند در ایران فیلتر می‌شوند.

امیر ناظمی، رئیس سازمان فناوری اطلاعات حکومت ایران دو روز پیش در این باره گفته بود: مردم دیگر به ما اعتماد ندارند

امیر ناظمی، در رابطه با عدم موفقیت طرح پیام‌رسان‌های داخلی گفته بود: « کاربر ایرانی دائما پلتفرم را با مدل‌های جهانی مقایسه می‌کند و از نگاهش این پلتفرم‌ها امتیاز پایین می‌گیرند. در کنار همه اینها بی‌اعتمادی را داریم که همواره با ما همراه بوده و عدم اعتماد عمومی نسبت به این پلتفرم‌ها وجود دارد».

ناظمی همچنین اعتراف می‌کند هر پلتفرمی را که فیلتر کرده‌اند، کاربران بیشتر به سمت آنها رفتند: ««آمار و تجربه نشان داده که فیلتر کردن هر شبکه اجتماعی باعث می‌شود که حجم داده‌های مربوط به گروه‌های مخالف در آن بیشتر می‌شود و این فیلترینگ عملا به شنیده شدن صدای بیشتر آنها کمک می‌کند.»

ناظمی در مورد کلیت این طرح می‌گوید: «به نظر می‌آید که طرح مذکور یک مانیفست مواجهه با اینترنت است و طراحان از کل ماجرای فضای مجازی به این موضوعات دامن زده‌اند که باید همه مجوز بگیرند و خارجی‌ها فعالیت نکنند و گیت‌وی دست نهادهای نظامی باشد. همین و بس.»