رئیس موساد به امیرنشین ها و کشورهای عرب سفر خواهد کرد که درباره الحاق بخشی از کرانه گفتگو کند

در اورشلیم فاش شد که رئیس موساد (سرویس امنیتی خارجی اسرائیل) که یوسی کوهن نام دارد، در روزهای آینده از چند امیرنشین عرب دیدن خواهد کرد تا درباره نقشه دولت اسرائیل برای الحاق بخشی از کرانه باختری به خاک اسرائیل با آن ها گفتگو کند و علت اقدام اسرائیل را توضیح داده و از آن ها بخواهد از اتخاذ سیاست خصمانه نسبت به این اقدام خودداری ورزند.

هنوز فاش نشده است که یوسی کوهن از کدام امیرنشین ها دیدن خواهد کرد – ولی گرمترین روابط، با امیرنشین بحرین و امارات عربی متحده برقرار است.

آگاهان می گویند که احتمال دارد در پایان این دور از گفتگوها، رئیس موساد به قاهره و عَمان نیز سفر کند تا با رئیس جمهوری مصر و پادشاه اردن نیز در این باره به گفتگو بپردازد.

ارزیابی محافل سیاسی اسرائیل حاکی از آن است که روی هم رفته، واکنش کشورهای عرب به طرح اسرائیل، شدیداللحن نبوده و به اعتراض های دیپلماتیک محدود شده و این امر ناخشنودی رهبران فلسطینی را برانگیخته است.

در گزارش ها آمده بود که برخی امیرنشین ها به محمود عباس گفته اند که برنامه اسرائیل به صورت تدریجی و محدود عملی خواهد شد و باید از اعتراض های خشونت بار دوری جست.

تنها اعتراض شدید اللحن، از زبان ملک عبدالله دوم پادشاه اردن شنیده شد که بیش از نیمی از مردم کشورش فلسطینی تبار هستند و با اهالی عرب کرانه باختری ابراز همبستگی می کنند. ولی این واقعیت مانع آن نشد که اردن دومین کشور عربی پس از مصر باشد که با اسرائیل پیمان صلح امضا کرد.

تحلیلگر رادیو پیام اسرائیل بارها در مصاحبه های تلویزیونی گفته است که کشورهای عرب در سال های اخیر به تدریج خود را از مساله فلسطینی ها دور می سازند. یک علت این امر آ« است که دنیا عملیات چریکی و تروریستی را نکوهش می کند و هنوز عواملی در میان فلسطینی ها هستند که خواهان ادامه عملیات مسلحانه به هدف نابودی اسرائیل می باشند.

علت دوم این دوری اعراب از فلسطینیان، نزدیک شدن آن ها به حکومت اسلامی ایران، و دریافت پول و اسلحه از آن رژیم می باشد. حکومت ایران علنا خواهان برافتادن رژیم های موجود در امیرنشین ها و همچنین عربستان سعودی می باشد. ولی گروه هایی مانند حماس و جهاد اسلامی از رژیم ایران پول و اسلحه می گیرند که از دیدگاه کشورهای اهل تسنن عرب، این رفتار نوعی آلت دست قرار گرفتن آن ها در برابر رژیم شیعه ایران می باشد و بخشودنی نیست.

رژیم ایران از سازمان های فلسطینی خواستار شده هرگونه مذاکرات صلح با اسرائیل را نفر کنند و به مبارزه تا نابودی این کشور ادامه دهند. رژیم خواستار شده که اگر دولت اسرائیل برنامه الحاق را عملی سازد، فلسطینیان به یک خیزش مسلحانه دست بزنند.

تحلیلگر رادیو پیام اسرائیل گفته است که رژیم ایران با این شیوه، می خواهد فلسطینیان را به گوشت دم توپ، برای اجرای هدف های استعماری خود در منطقه مبدل سازد