شاهزاده ترکی الفیصل، رئیس پیشین سازمان اطلاعات پادشاهی عربی سعودی در یک نشست خبری ، به میزبانی روزنامه “البلاد” بحرین هشدار داد که اگر توافق هستهای میان ایران و کشورهای غربی اصلاح نشود، این کشور ممکن است به بمب هستهای دست پیدا کند.
الفیصل تاکید کرد: «منطقه عربی تحت تاثیر قدرتهایی است که منافع متضاد دارند، و ما هیچ دشمنی با کشور ایران نداریم و اصلا نمیخواهیم آسیبی به این ملت برسد».
وی در ادامه هشدار داد که عدم وجود مدیریت بحران ، درهای منطقه را به روی هرج و مرج و دخالتهای خارجی باز خواهد میکند.»
شاهزاده ترکی الفیصل، گفت: « ما تجربه آنچه در عراق رخ داد را میبینیم که چگونه به راحتی تحویل رژیم ایران داده شد و همچنین تجربه دخالتهای خارجی در سوریه را مشاهده میکنیم.»
وی که در حال حاضر رئیس هیات مدیره “مرکز پژوهشها و مطالعات اسلامی ملک فیصل” را بر عهده دارد، تاکید کرد که «منطقه باید برای هر سناریویی آماده باشد، علیالخصوص که رژیم ایران با دخالتهایش در کشورهای منطقه و ادامه صدور اندیشههای فرقهگرایانه و تلاشش برای به دست آوردن سلاح هستهای، از هر دورهای خطرناکتر شده است».
این مقام ارشد پیشین سازمان اطلاعات سعودی ، با تاکید بر اینکه «همه تلاشها برای تصحیح سیاستهای رژیم تهران در ۴۰ سال گذشته ناکام مانده» گفت: « ما هیچ دشمنی با کشور ایران نداریم و اصلا نمیخواهیم آسیبی به این ملت برسد، اما خواهان ایجاد یک رابطه متوازن هستیم ، چون این حکومت از هر گونه خللی در این توازن سوء استفاده خواهد میکند».
الفیصل افزود: « خطر رژیم ایران در رفتار سرکشانه و تلاش برای بیثباتسازی و ناامن کردن کشورهای همسایه و فروپاشی جوامع نهفته است».
وی گفت: « تجربه عراق نمونهای از دستاندازی رژیم تهران به درآمدهای این کشور، نشر فرقهگرایی و نقض حاکمیت عراق است.»
شاهزاده ترکی الفیصل تاکید کرد: رژیم ایران نقش ویرانگر مشابهی در سوریه، لبنان و یمن هم ایفا میکند. این موضوع امنیت منطقه را تهدید میکند. این سیاستهای ویرانگر ، هیچ تفاوتی با تاثیرات ویرانگر سلاح هستهای که این رژیم دنبال میکند، ندارد.»
وی درباره نشست وین میان ایران و کشورهای عضو توافق هستهای ، و ضرورت مشارکت سعودی و کشورهای عربی منطقه در این گفتگوها، گفت: «نشست وین نگرانیها ما از خطر برنامه هستهای ایران را برطرف نمیکند. این کشورها باید در بطن گفتگوهای مربوط به توافق هستهای باشند و همه نگرانیها درباره برنامه موشکهای بالستیک ایران و دخالتهای منطقهای تهران به بحث گذاشته شود».
الفیصل افزود: توافق هستهای به دلیل سادهلوحی باراک اوباما، رئیسجمهوری سابق آمریکا، نگرانی همسایگان ایران را نادیده گرفت. کشورهای عربی از این توافق با امید به اینکه رفتارهای خصمانه این رژیم در منطقه را متوقف کند، استقبال کردند ، اما آنچه رخ داد کاملا عکس بود و دخالتها بیشتر شده و چیرگی این رژیم بر منطقه تقویت یافت.»
شاهزاده ترکی الفیصل درباره توافق چین و حکومت ایران گفت: « تنها چیز نگرانکننده در این توافق ابهام آن است که باید دید چه تاثیری بر امنیت و منافع کشورهای عربی منطقه دارد ، اما غیر از آن فکر نکنم چیزی فراتر از آن باشد».
وی افزود: وزیر امور خارجه چین پیش از سفر به ایران برای امضاء این توافق، سفری به سعودی و امارات داشت. این توافق به طور کلی اقتصادی است و ضمن ابتکار عمل کمربند و راه ابریشم است. علاوه بر این روابط اقتصادی ما و چین بسیار قوی است و امیدوارم پس از این توافق ، چین بر فشارهای خود بر تهران برای پایان دادن به رفتار ویرانگرش در منطقه بیفزاید.»