
منابع خبری در تهران به رادیو پیام اسرائیل گفتند که اعضای هیات نمایندگی حماس که دو روز پیش به تهران آمدند، همچنان به دیدارهای محرمانه خود با مقامات ارشد حکومت اسلامی ادامه می دهند. ولی حکومت می کوشد هیچگونه خبری را درباره این گونه ملاقات ها انتشار ندهد و تنها، به گزارش های کوتاه درباره برخی ملاقات ها بسنده کند.
صالح العاروری از سرکردگان حماس که ریاست این هیات را در دست دارد، امروز (دوشنبه) در یک همایش رسانه ای در تهران، ظاهرا کوشید چنین تداعی کند که هدف دیدار این هیات، بحث درباره طرح صلح ایالات متحده است که بسیاری از فلسطینیان با آن مخالف هستند و رژیم ایران نیز گفته است که بیشترین تلاش خود را به عمل خواهد آورد که آن را به شکست بکشاند.
رسانه های حکومت ایران نوشتند که سفر این هیات، به دستور و درخواست اسماعیل هنیه، سرکرده جدید حماس صورت می گیرد، ولی منابع خبری در تهران به رادیو پیام اسرائیل گفتند که رژیم ایران است که به حماس دستور داد که نمایندگان ارشد خود را به تهران بفرستد، تا بتوان درباره موضوع های بسیار مهمی که به رویدادهای هفته های اخیر مربوط می شود، رایزنی کرد.
به گفته منابع خبری رادیو پیام اسرائیل، هدف رژیم ایران از آوردن این هیات به تهران، بحث درباره انتظارات ایران از حماس، در صورت بروز جنگ بین ایران و ارتش آمریکا می باشد.
منابع رادیو پیام اسرائیل گفتند که رژیم ایران می خواهد اطمینان حاصل کند در صورتی که رژیم ایران مورد حمله جنگی آمریکا قرار گیرد، حماس نیز همانند حزب الله لبنان، اسرائیل را هدف حملات موشکی گسترده قرار خواهد داد. حسن نصرالله در هفته ای که گذشت نسبت به این امر تعهد کرد و حتی در مصاحبه با شبکه تلویزیونی المنار در بیروت نقشه اسرائیل را نشان داد و نقاطی را که مورد حمله موشکی قرار خواهد گرفت، یکایک با انگشت مشخص ساخت.
روزنامه های لبنان نوشتند که نصرالله در فاصله بین دو بخش این مصاحبه، و در حالی که آب پرتقال می نوشید، از دستیاران خود پرسید که آیا شبکه های تلویزیونی در اسرائیل، نقشه ای را که او نشان داده، پخش کرده اند؟
به گفته منابع خبری رادیو پیام اسرائیل در تهران، صالح العاروری و همراهانشان، از هنگام ورود دیدارهای مفصلی با وزیر اطلاعات و دستیاران او، و همچنین شماری از فرماندهان نیروهای قدس و سپاه پاسداران، و همچنین برخی شخصیت های سیاسی رژیم داشته اند.
آگاهان گفتند که دعوت از هیات حماس برای سفر به تهران، پس از آن بود که اسماعیل هنیه در تماس های مستقیم با مقامات رژیم، گفته بود که حماس در حملات موشکی علیه اسرائیل، ممکن است دچار زیان های سنگین گردد و نمی تواند چنین قولی بدهد.
آشنایان امور نظامی ارزیابی می کنند که برای حکومت ایران و فرماندهان سپاه پاسداران، بسیار اهمیت دارد که در صورت جنگ با ارتش آمریکا، اسرائیل از سه سو مورد حمله موشکی قرار گیرد تا نتواند به نیروهای آمریکایی یاری برساند و کمک های لجستیک بسیار مهم در اختیار آنان قرار دهد.
فرض حکومت ایران آن است که در صورت بروز جنگ، هراندازه هم که ارتش آمریکا در پایگاه های خود در بحرین و قطر و امارات عربی متحده و عربستان جنگ افزار و وسائل نظامی داشته باشد، باز هم به کمک لجستیک اسرائیل نیاز بسیار دارد و اسرائیل قادر است تسلیحات مورد نیاز نظامیان آمریکا را با سرعت به دست آن ها برساند و از این رو لازم است توان نظامی اسرائیل، در صورت بروز جنگ، از طریق حملات موشکی از لبنان و نوار غزه، و شاید هم از طریق خاک سوریه، ارتش اسرائیل را به امور دفاعی مشغول کنند.
صالح العاروری یکی از نزدیکترین سرکردگان حماس به رژیم ایران است و تا کنون بارها به آن کشور سفر کرده و حتی اقامت های طولانی در تهران داشته است.