
در همان حال که سپاه پاسداران مرتبا از طراحی و تولید موشک های جدید و جنگ افزارها تازه خبر میدهد، در اسرائیل رزمایشی با شرکت سربازان آمریکایی جریان دارد که هدف از آن آزمایش امکانات جدیدی است که برای خنثی کردن حملات موشکی دشمن، در اختیار ارتش های دو کشور قرار گرفته است.
در رزمایشی که هم اکنون در اسرائیل جریان دارد و دویست سرباز آمریکایی نیز در آن سهیم هستند، یکی از سامانه های ضد موشکی که مورد رزمایش قرار دارد، سیستم انهدام لیزری موشک های دشمن می باشد.
این سامانه که در ایالات متحده طراحی و ساخته شده، تاکنون رشته آزمایش هایی را با موفقیت پشت سر گذاشته و سیستم THAAD نامیده می شود که به کمک لیزر از کنار موشک دشمن می گذرد و آن را در هوا نابود می کند.
اسرائیل نیز دارای سامانه ای به همین منظور است که موشک های دوربرد دشمن را در هوا منفجر می کند. ولی این سامانه که “خنتس” به مفهوم “پیکان” نام دارد، با اصابت یک ضد موشک موجب انفجار موشک دشمن و نابود کردن آن می شود.
اکنون چندین سال است که رژیم ایران بیشترین بخش از بودجه های نظامی خود را صرف طراحی و تولید موشک می سازد و همزمان می کوشد نیروی دریایی خود را نیز تقویت کند.
علت این تلاش آن است که نیروی هوایی رژیم دارای هواپیماهای بسیار کهنه می باشد که در کشورهای دیگر از رده خارج شده است. همچنین ایران دارای ده ها فروند جنگنده ساخت روسیه و چین است که از نظر تجهیزات الکترونی قابل رقابت با هواپیماهای آمریکایی و یا مقابله با تجهیزات الکترونی اسرائیل، که روی جنگنده های خریداری شده از آمریکا نصب گردیده، نمی باشد.
سربازان آمریکایی که به اسرائیل آمده اند، همگان از واحدهای آمریکایی مستقر در اروپا هستند.
شماری از فرماندهان سپاه پاسداران ایران، در ماه های اخیر بارها کشورهای غرب اروپا را نیز به حملات موشکی تهدید کرده اند و از این رو تجربه ای که سربازان آمریکایی در رزمایش با اسرائیل به دست آوردند، می تواند برای تامین امنیت کشورهای غرب اروپا نیز کارساز باشد.
یکی از هدف های این رزمایش مشترک بررسی این نکته است که ارتش آمریکا با چه سرعتی می تواند سامانه های ضد موشکی خود را از نقطه ای به نقطه دیگر منتقل سازد و آن ها را آماده دفاع سازد.
ارتش آمریکا همچنین انتظار دارد از تجربیات اسرائیل در انجام عملیات ضد موشکی آگاه شود.
ایالات متحده اخیرا دو دستگاه از سامانه ضد موشکی اسرائیل از نوع گنبد آهنین را خریداری کرده تا آن را در اماکن مختلف دنیا مورد آزمایش قرار دهد.
گرچه گنبد آهنین برای شکار کردن موشک های کوتاه برد و راکت های دشمن طراحی و تولید شده، ولی اخیرا در بلندی های گولان یک موشک سپاه پاسداران ایران را که به سوی خاک اسرائیل شلیک شده بود، در هوا شکار کرد و آن را متلاشی ساخت.
در گزارش های روزهای اخیر گفته شده که دولت عربستان سعودی نیز قصد دارد چند دستگاه از سامانه پیشرفته آمریکایی برای شکار کردن موشک های دشمن را خریداری کند. عربستان بیم دارد که مورد حملات موشکی رژیم ایران قرار گیرد. در سال های اخیر، حوثی های یمن نیز که ار رژیم ایران جنگ افزار دریافت می کنند، تا کنون صدها فروند موشک از یمن به سوی عربستان شلیک کرده اند که معمولا آسیب های به وجود آمده ناچیز بوده است.
در این زمینه خبر رسید که عربستان سعودی در روزهای اخیر با شرکت آمریکایی لاکهید، قراردادی را به ارزش کلی یک میلیارد دلار برای ساخت چندین دستگاه از این نوع امضا کرده است.
به گفته آگاهان، هنگامی که عربستان به این سامانه مجهز گردد، خواهد توانست موشک های بالستیک حکومت ایران را که به سوی خاک آن کشور شلیک شود، در هوا شکار کند و آن ها را منهدم سازد.
ارزش کلی همه سامانه هایی که عربستان قصد دارد سفارش دهد، همراه با هزینه استقرار آن در خاک عربستان، به ۱۵ میلیارد دلار می رسد که یک معامله بسیار خوب برای کمپانی آمریکایی لاکهید محسوب می گردد.