رسانه خبری آمریکایی: «عوامل تخریبی حکومت ایران به سفرهای مشکوک خود به ونزوئلا ادامه می دهند

در همان حال که رژیم ایران می کوشد به همکاری های دوستانه خود با حکومت چپ گرای ونزوئلا ادامه دهد و آن کشور را به پایگاهی برای خرابکاری علیه ایالات متحده و کشورهای دوست آن مبدل سازد،

یک سامانه خبری انگلیسی زبان، در ارتباط با  سفرهای «نامحسوس » میان تهران و کاراکاس نوشت: نفوذ بازوهای حکومت ایران در مناطق مختلف جهان ادامه داشته و دامنه آن از طریق هسته‌های حزب‌الله‌، به ونزوئلا در آمریکای جنوبی رسیده ؟حزب الله در کاراکاس چه می کند؟

حکومت ایران همیشه با حکومت چپ گرای  ونزوئلا رابطه های نزدیکی داشته،محمود احمدی نژاد پیشتر به این کشور  قول داده بود که ایران یک میلیارد دلار در این کشور سرمایه گذاری خواهد کرد .

وب سایت  آمریکایی «دبلیو ال آر ان»، در گزارشی در این باره از ایالات‌متحده خواست : تا نظارت دقیق بر دخالت‌های حکومت ایران در ونزوئلا کند .

برخی از کارشناسان امنیتی می گویند که سپاه قدس  از طریق متحدین و ماموران ایرانی موجود در این قاره، به ویژه در ونزوئلا، با هدف ایجاد زیرساخت‌های اساسی برای حزب الله، در آنجا ، پایگاه ویژه ای ساخته است.

در این گزارش آمده است اگر چه این موضوع چیز جدیدی نیست، پیشتر نیز بر اساس  تحقیقات جنائی آرژانتین، حزب الله در سال ۱۹۹۴ در حمله به مرکز جامعه یهودیان در بوئنس آیرس، پایتخت آرژانتین شرکت داشت که منجر به کشته شدن ۸۵ نفر شد؛ هر چند که ایران و حزب الله علی رغم شواهد دادستانی کل آرژانتین، دخالت خود در این حمله را انکار می‌کنند.

برخی از رسانه های امریکایی نوشته اند به نظر ایالات‌متحده؛ حزب‌الله که توسط حکومت ایران  بوجود آمده و تأمین مالی می شود، عنوان یک سازمان تروریستی که واشنگتن نیز ان را تایید کرده  به نمایندگی از ایران در بیرون از مرزهای این کشور، به ویژه در آرژانتین در حال انجام باصطلاح، “کارهای کثیف” می باشد.

مایک پومپئو، وزیر ‌خارجه آمریکا،گفته بود که  ونزوئلا ممکن است به دلیل حضور هسته‌های حزب‌الله در آنجا، برای آمریکا خطرناک شود.

پمپئو اظهارداشته که «ونزوئلا می‌تواند به تهدیدی برای ایالات‌متحده تبدیل شود … ایرانی‌ها و حزب‌الله در آنجا حضور دارند. این امر می‌تواند ما را به نقطه‌ای بسیار نامطلوب سوق دهد.»

برایان فونسکا، مدیر انستیتوی سیاست‌های عام در دانشگاه بین‌المللی فلوریدا و تحلیلگر اطلاعاتی پیشین در فرماندهی جنوبی ارتش ایالات‌متحده، نیز در این باره گفت : شواهد کافی از حضور چشم‌گیر ایران در ونزوئلا از طریق فعالیت‌های حزب الله در دست می‌باشد.

وی افزود:  ونزوئلا گذرنامه‌هایی را برای مأموران سپاه قدس صادر کرده ، دلایل بسیاری برای اثبات این حضور، وجود دارد. او همچنین به «سفرهای ناپیدا» یا «سفرهای مرموز » نیز اشاره داشت.

شماری از  مقامات اطلاعاتی،ایالات متحده نیز در این باره گفته اند  در اواخر دهه نخست قرن بیست و یکم، هواپیمایی ملی ونزوئلا موسوم به «کونفیاسا»، انجام پروازهای اعلام نشده اما منظم میان کاراکاس و تهران (معمولا با توقف در سوریه) را آغاز کرد.

فونسکا تاکید کرد که هیچ گونه سابقه‌ای از دادههای پروازی (یا به اصطلاح «مانیفست») در این خصوص وجود ندارد. این پروازها همیشه شلوغ بودند اما تا بامروز، اطلاعاتی درمورد مسافران این پروازها در دست نیست. فونسکا گفت: «این امکان وجود دارد که آنها بتوانند افراد را برای مخفی شدن به ونزوئلا منتقل کنند ،… تا از این طریق حزب‌الله بتواند به ونزوئلا رفت و آمد داشته باشد.» به نظر او، نقل و انتقال اسلحه و مواد مخدر نیز در این پروازها انجام می‌شده است.

قابل توجه است که ایالات‌متحده اخیراً طارق العیسمی معاون پیشین رئیس جمهور ونزوئلا را به قاچاق مواد مخدر متهم کرده است. و این باور وجود دارد که طارق العیسمی از محافل نزدیک به حزب الله است.

به گفته بروچر، خبرنگار پیشین یک روزنامه آمریکایی در خاورمیانه، در این باره گفت: حکومت   ایران متوجه شده است که نمی‌تواند از نظر نظامی با آمریکا هم‌پائی کند، اما اگر مجبور به جنگ با آمریکا شود، می‌تواند با استفاده از شبه‌نظامیان‌، حملات تروریستی و حملات سایبری خود، جنگ نامتقارن را سامان بخشد.

با این حال، بروچر و فونسکا هر دو اتفاق نظر دارند که در دلهره افکنی نسبت این حضور، زیاده روی نکنند به طوری که به نظر فونسکا، وجود اردوگاه‌های تروریستی حزب الله در آمریکای جنوبی، نامحتمل است.