رسانه های خارجی از لغو تحریم های آمریکا علیه ایران خبر داده و نوشتند:آمریکا از سه سبد تحریم‌ ایران، شامل  لغو شدنی، لغو نشدنی، نیازمند بررسی رونمایی کرد

پس از گذشت پنج روز مذاکره تیم‌های مذاکره‌کننده ایران، بریتانیا، فرانسه، آلمان، روسیه، چین و آمریکا در وین، و بازگشت آنان به پایتخت‌های خود، با هدف جمع‌بندی موضوعات، و ارائه آن در هفته آینده ، منابع آگاه از گام‌های رو به جلو در زمینه لغو تحریم‌ها سخن می‌گویند

وال استریت ژورنال نخستین روزنامه ای بود که در این باره نوشت: آمریکا به منظور کاهش اختلافات و دستیابی سریع‌تر به توافق، برای کاهش تحریم‌های نفتی و مالی اعلام آمادگی کرده است.

سپس آسوشیتدپرس نیز به نقل از یک مقام عالی‌رتبه آمریکایی گزارش داد که دولت بایدن نمونه‌هایی از انواع تحریم‌های قابل لغو در مقابل بازگشت ایران به تعهدات را پیش روی تهران قرار داده است. نام این مقام به دلیل حساسیت موضوع اعلام نشده است.

براساس این گزارش واشنگتن سه سبد از انواع تحریم‌ها را معرفی کرده است: تحریم‌های لغو شدنی، تحریم‌های لغو نشدنی و تحریم‌هایی که لغو آنها نیازمند بررسی بیشتر است.

اکسیوس هم در این باره نوشته است : دسته اول شامل تحریم‌های هسته‌ای است که آمریکا می‌خواهد در مقابل بازگشت ایران به تعهداتش آنها را لغو کند. دسته دوم تحریم‌های غیر‌هسته‌ای است که آمریکا تمایلی به لغو آنها ندارد و دسته سوم هم تحریم‌هایی است که در دوره ترامپ وضع شده و هسته‌ای نیست، اما به گمان دولت بایدن هدف آن دشوار کردن بازگشت به برجام بوده است.

در ادامه این گزارش آمده است که در مورد دسته سوم، آمریکا به تهران اعلام کرده که این تحریم‌ها را بررسی می‌کند و درباره احتمال لغو آنها تصمیم‌گیری خواهد کرد.

پیش‌تر هم وال استریت ژورنال گفته بود که آمریکا چشم‌انداز روشن‌تری از لغو تحریم‌ها را پیش روی ایران قرار داده است. حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران پیش‌تر گفته بود که به نظر می‌رسد دولت بایدن در لغو تحریم‌ها جدی است، اما باید جزئیات بیشتری ارایه کند.

در ادامه این گزارش آمده است که  آمریکا آماده است تحریم‌های مرتبط با بانک مرکزی، شرکت ملی نفت و بخش‌هایی نظیر فولاد و آلومینیوم را لغو کند. همچنین یک منبع آگاه نیز از آمادگی برای لغو تحریم‌های صنعت نساجی، خودرو، کشتیرانی و بیمه خبر داد.

وال استریت ژورنال نوشته است که حذف نام علی خامنه‌ای، از فهرست تحریم‌های آمریکا نیز یکی دیگر از پیشنهادهایی است که ارایه شده است.

در ادامه این گزارش نگاشته است که  دولت بایدن در نظر دارند برخی تحریم‌های مرتبط با حمایت جمهوری اسلامی از گروه‌های شبه‌نظامی و تحریم‌های موشکی را حفظ کند.

آسوشیتدپرس نوشته است: لغو تحریم‌های این سبد واکنش تند جمهوریخواهان را به همراه خواهد داشت. اسرائیل متحد آمریکا نیز با لغو تحریم‌هایی که موجودیت آن را به خطر می‌اندازد، مخالفت خواهد کرد.

در ادامه این گزارش آمده است : جمهوری اسلامی در جریان دستیابی به برجام امتیازهای مالی زیادی از دولت باراک اوباما دریافت کرد که از جمله آنها دریافت پالت‌های پول نقد است. تکرار این تجربه با یک دولت دمکرات دیگر در آمریکا، مانع از آن شد که مقامات تهران در چهار سال ریاست‌جمهوری پرزیدنت  دونالد ترامپ با او پای میز مذاکره بنشینند.

اکنون نیز حکومت ایران خواستار لغو همه تحریم‌ها و بهره‌مندی از امتیازهایی نظیر دوران اوباما است.با وجود پیشرفت در مذاکرات و مساله تحریم‌ها، بسیاری از ناظران بین‌المللی بر این باورند که هنوز توافق نهایی بین دو طرف حاصل نشده و برخی اختلافات حل نشده باقی مانده است.

پولیتیکو هم در این باره  نوشته است : گفتگوها شامل این است که رژیم ایران چگونه باید مواد اتمی مازادش را تحویل دهد، آیا باید بفروشد یا این‌که کار دیگر رویش انجام دهد، ا این‌که چه کاری باید با سانتریفیوژهای پیشرفته صورت گیرد.

این خبرگزاری افزود: اکثر کارشناسان معتقدند به‌خاطر فشارهای سیاسی در آمریکا و برای این‌که آمریکا اهرم هایی برای ادامه مذاکرات احتمالی در آینده داشته باشد و بتواند برنامه موشک بالستیک یا رفتار بی‌ثبات کننده رژیم ایران در منطقه را کنترل کند آمریکا خواهان این خواهد بود که حداقل بخشی از تحریم‌های غیراتمی را نگه دارد.