برخی رسانه های فرانسوی ابراز نگرانی کردند که علت دیدار کنونی پومئو از پایتخت های هفت کشور خاورمیانه اماده کردن برنامه ای علیه رژیم ایران در دو ماهی است که به دوران ریاست جمهوری پرزیدنت ترامپ باقی مانده است .
مایک پمپئو، وزیر امور خارجۀ آمریکا، در آستانۀ پایان عمر دولت کنونی این کشور، از دو روز پیش دوره سفر خود به هفت کشور اروپایی و خاورمیانه را از پاریس آغاز کرد. پمپئو پس از یک اقامت دو روزۀ خصوصی همراه با همسر خود در پایتخت فرانسه، روز دوشنبه با امانوئل مکرون، رئیس جمهوری این کشور، و نیز ژان ـ ایو لودریان، همتای خود دیدار و گفتگو میکند. منابع آگاه در کاخ الیزه اعلام کردند که این سفر به درخواست مقامات آمریکا انجام میگیرد و یک «دیدار سادۀ تشریفاتی» است که در هماهنگی با اکیپ جو بایدن و یا به زبان دیگر با موافقت او ترتیب یافته است.
این رسانه ها ی فرانسوی در ارتباط با دوران اندک دولت ترامپ و برنامه های احتمالی واشنگتن علیه ایران نوشته اند : اروپائیان نگرانند که مایک پمپئو، وزیر خارجه ترامپ در سفرهای پیش رو با آگاهی از پایان دورۀ خود، سیاستهای دولت ترامپ در این منطقه را که از نظر اروپا در مغایرت کامل با معیارهای سنتی برای حل اختلافات میان اسرائیل و فلسطین بوده، تقویت نماید و گامهای دیگری در اجرای برخی تصمیمات بردارد.
در ادامه این اظهار نظرها آمده است: گامهائی که ممکن است بازگشت به عقب را نا ممکن سازد. اروپائیان بویژه نگران آنند که سیاست حمایتی کنونی آمریکا، بنیامین نتانیاهو را به ضمیمه کردن بخشی از کرانۀ باختری رود اردن چنانکه پیش از این اعلام شده بود تشویق نماید و آخرین امیدهای انجام گفتگوهای صلح را نابود نماید.
آنان نوشته اند: از نظر اروپا تنها ملاحظهای که ممکن است نتانیاهو را از این کار باز دارد، پیچیده کردن مناسبات این کشور با دولت آیندۀ آمریکاست. نخست وزیر اسرائیل نیز بخوبی میداند که عمر دولت ترامپ به پایان رسیده است و او نیز باید بیشتر به آیندۀ روابط خود بیندیشد.
رادیو فرانسه در باهر دیدار پمپئو با مکرون نوشته است: مایک پمپئو، همانند رئیس خود دونالد ترامپ، پیروزی جو بایدن را به رسمیت نشناخته است و بنابراین مقامات فرانسه نیز قصد ندارند برای سفر او اهمیت ویژهای قائل شوند. بگفتۀ آنان دیدار او در چارچوب مناسبات عادی میان دو کشور انجام میگیرد.
امانوئل مکرون همانند بسیاری از دیگر رهبران اروپا پیروزی جو بایدن را به رسمیت شناخته و با او در بارۀ اولویتهای مناسبات دوجانبه گفتگو کرده است. او گفته است که توجه به «اقلیم، سلامت جهانی، امنیت بینالمللی و اقدام چندجانبۀ کارآ» از سیاستهای مشترک و اولویتهای متقابل است. سیاستهائی که تا کنون اختلاف نظر در بارۀ آنها میان دو طرف عمیق و گسترده بود.
رادیو فرانسه نوشته است: اما آنچه بیش از همه برای اروپاییان نگران کننده است، رفتار دولت ترامپ در قبال ایران در دو ماه آینده است. دولت کنونی آمریکا، چنانکه «اِلی گرانمایه» کارشناس «شورای اروپا برای روابط خارجی» به روزنامۀ فرانسوی لوموند ابراز داشته، ممکن است «این چند هفتۀ باقی مانده از عمر خود را آخرین فرصت برای به دام انداختن ایران تلقی کند و تلاش نماید این کشور را با تشدید مجازاتهای اقتصادی و یا حملات سایبری و یا ضبط نفتکشها و یا قتل مقامات سپاه پاسداران به واکنشی و درگیری وادارد».
رسانه های فرانسوی در ادامه نوشته اند که کشورهای اروپائی عضو برجام امیدوارند که رژیم ایران در دورۀ کوتاه باقی مانده از دولت ترامپ در گفتار و رفتار خویشتن داری نشان دهد و آغاز کار دولت جو بایدن را که تحت شرایطی خواستار بازگشت به برجام است انتظار کشد.
مایک پمپئو پس از فرانسه به ترکیه، گرجستان، اسرائیل، امارات متحد عربی، قطر و عربستان سعودی سفر میکند.