
رسانه های همگانی در کشورهای غربی مینویسند که روابط ترکیه با روسیه دائما رو به تحکیم میرود و در حالی که چندی پیش حکومت ایران بود که بیشتر بیشترین روابط سیاسی بازرگانی و نظامی را در منطقه با روسیه داشت اکنون ترکیه با شتاب بیشتر جایگزین حکومت ایران می شود .
در ماههای اخیر دیدارهایی بین رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه و پرزیدنت ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه انجام گرفته است هم چنین مشاورات گسترده ای با حضور حسن روحانی پیرامون آینده سوریه انجام شده است.
این واقعیت که رجب طیب اردوغان خرید سامانه ضد موشکی ساخت روسیه از نوع اف ۴۰۰ را بر سامانه ساخت ایالات متحده به نام پاتریوت ترجیح داد روابط او با ناتو و ایالات متحده را خطش ساخت و در واقع گام دیگری ترکیه را از کشورهای غربی در ساخت و این امر به روسیه فرصت میدهد که دولت ترکیه را در آغوش بگیرد و برای گسترش نفوذ خود در خاورمیانه او را مورد بهره برداری سیاسی قرار دهد کاری که تاکنون تنها با حکومت اسلامی ایران میکرد ولی اکنون ترکیه را نیز شامل می گردد.
همچنین روسیه می کوشد با دولت مصر و حتی عربستان سعودی روابط بسیار نزدیکی برقرار سازد روسیه امیدوار است که بدین سان بتواند شمار بیشتری از کشورهای منطقه را از ایالات متحده و کشورهای غربی دور سازد.
گفتنی است که روابط روسیه با اسرائیل نیز بسیار دوستانه و نزدیک است و دولت مسکو به نیروی هوایی اسرائیل امکان میدهد که در حریم هوایی سوریه به انجام حملات علیه قرارگاه ها و مراکز نظامی و تسلیحاتی سپاه قدس ایران بپردازد .
ارزش داد و ستد اقتصادی بین روسیه و ترکیه در سال میلادی گذشته به مبلغ ۲۶ میلیارد دلار بالغ گردید که رقمی بسیار چشمگیر است.
دولت ترکیه همچنین ساخت نخستین نیروگاه اتمی خود را به شرکت روسی سپرده و همه شرکت قرار است که شاه لوله ای برای انتقال نفت و گاز به طول کیلومتر داخل ترکیه احداث کند.
در مجموع دولت روسیه میکوشد از طریق روابطی که با کشورهای همسایه ایجاد میکند به ابرقدرتی پیشین خود باز گردد و چالشی برای کشورهای غرب اروپا و ایالات متحده باشد.
روسیه اراده خود را بر ایران مسلط کرده است و سیاست خارجی ایران را هدایت می کند .
اکنون ایران مهمترین ابزار دست روسیه است و پوتین همزمان برای سیطره بر ترکیه ، ونزوئلا ، لیبی ،طالبان و افغانستان ، و کشورهای دیگر تلاش می کند.
تلاش جامعه جهانی نخست باید به بازپس گیری ایران از روسیه معطوف گردد و سپس در ونزوئلا و جاهای دیگر روسیه را خارج کنند.
نتیجه نفوذ روسیه خنثی کردن سازمان ملل متهد است و اگر کاری صورت نگیرد درآینده نزدیک هرج و مرج جهان را فراخواهد گرفت.
ترکیه هفتاد سال پیش اولین نیروگاه اتمی خود را برنامه ریزی کرد و همچنین اولین جنگنده ملی خود را ساخت و حتی اولین خودروی ملی، که با فشار غرب همه انها تعطیل شد. و در سیاست منطقه با این که بیشتر بار اوارگان سوری روی دوش ترکیه بود ، امریکا میدان را برای روسیه و ایران خالی کرد و با اینکه ترکیه اصرار به حمله به اسد را داشت امریکا از ترس روسیه جا زد و خیانت کرد و زمانی که خاک ترکیه مورد حمله خم پاره ای قرار گرفت و حتی خطر جنگ بین ایران و ترکیه بود امریکا مجوز فروش پاتریوت به ترکیه را نداد و چشمش را به روی جولان دادن ایران در سوریه بست در حالی که ترکیه متحد ناتو است سیستم موشکی تاد و مجوز تاسیس نیروگاه اتمی را به عربستان میدهد و به ترکیه نمی دهد. منهی اینها شما اسرائیلی ها منافع ترکیه را در دریای مدیترانه و اژه قصب می کنید و ایجاد اتحاد دریای علیه ترکیه فشار می اورید. خب انتظار داشتید ما چکار کنیم ؟ از شما تشکر کنیم بابت اینهمه خیانت و دورویی؟ اگر ترکیه بین روابط ایران و روسیه نفوذ نمی کرد، به هیچ وجه روسیه اجازه حمله اسرائیل به نیروهای ایران را نمی داد. همانطور که در سه سال اول جنگ نکردید. در ضمن این ترکیه است که ایران را در سوریه محدود می کند چون روابط حسنه با روسیه دارد و روسیه بین ترکیه و ایران با ترکیه است. بهتر است که شما هم ضلع دیگر این اتحاد شوید و با اتحاد سه جانبه ترکیه اسرائیل روسیه ، ایران را بیرون کنید. فقط به عناد و دشمنی در دریای مدیترانه و اژه و … ادامه ندهید، که دشمنی اسرائیل و ترکیه ارزوی رژیم ایران است تا توطئه را علیه خودش خنثی کند