رشته برنامه های مستند تلویزیون اسرائیل درباره روابط بسیار دوستانه با ایران در دوران شاه و ستیز در دوران حکومت اسلامی

تلویزیون ملی اسرائیل از امشب (دوشنبه) پخش یک سریال جدید خبری را آغاز می کند که در آن پیشنیه روابط پرنشیب و فراز بین اسرائیل و ایران مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت. پرسش اصلی که در این رشته برنامه ها مورد بررسی قرار خواهد گرفت بررسی این موضوع است که چگونه روابط دوستی بین دو ملتی که در منطقه می توانند یاور یکدیگر باشند و در برابر دشمنان مشترک، همکاری کنند، اکنون به ستیزخویی حکومتی کشانده شده که از چهل و یک سال پیش، مرتبا اسرائیل را به نابودی تهدید می کند و به برنامه ریزی برای رسیدن به این نیت شیطانی به شور و حرارت ادامه می دهد.

مناسبات همکاری بین اسرائیل با ایران، از پایان دهه پنجاه قرن بیستم، (حدود شصت سال پیش) آغاز شد و در سال های پایانی دهه ششم به اوج رسید. ولی در سال های پیش از به قدرت رسیدن حکومت اسلامی، این روابط دستخوش بحران نسبی گردید و شاه فقید ایران چنین تشخیص داد که باید به کشورهای عرب نزدیک شود و از دامنه همکاری با اسرائیل بکاهد.

علیرغم این تغییر سیاست دولت ایران، مناسبات همکاری با اسرائیل، در زمینه های مختلف و تا هنگام انقلاب خمینی ادامه داشت و حتی در مرحله ای، اسرائیل و ایران تصمیم گرفتند با تلاش مشترک، به طراحی و ساخت موشک جنگی بپردازند. در آن دوران، هدف ساخت موشک، دفاع از امنیت ایران و اسرائیل در برابر اعراب و دشمنان دیگر بود. ولی ورق به شیوه ای برگشت که اکنون رژیم حاکم بر ایران، روی موشک های خود می نویسد که هدفش نابودی اسرائیل است.

آقای منشه امیر در یک مصاحبه تلویزیونی گفته بود که دست کم در دو مورد، اسرائیل توانست به حفظ تمامیت ارضی ایران یاری برساند و اشغال آن سرزمین توسط دشمنان را خنثی کند و در یک مورد دیگر نیز اسرائیل به ایران یاری رساند که بتواند به حق حاکمیت خود در نیمی از شط العرب برسد.

مورد نخست، سال های دهه شصت قرن بیستم بود که جمال عبدالناصر خوزستان ایران را عربستان نامید و قصد تسلط بر آن را داشت. در آن هنگام، اسرائیل به ایران یاری رساند که این توطئه را خنثی کند.

مورد دوم هنگامی بود که سربازان صدام حسین بخشی از خاک ایران را در اشغال خود داشتند و اسرائیل شماری اسلحه جنگی به ایران فروخت تا بتواند دشمن خارجی را از آن سرزمین بیرون راند.

مورد سوم هنگامی بود که نیروی هوایی اسرائیل کوره اتمی اوسیراک عراق را بمباران کرد تا صدام حسین نتواند با تولید بمب اتمی، شهرهای ایران و اسرائیل را هدف حمله موشک های مجهز به کلاهک هسته ای قرار دهد.

همچنین، ایران از طریق همکاری نظامی و دیپلماتیک با اسرائیل، صدام حسین را ناچار ساخت که مالکیت ایران بر نیمی از طول شط العرب (اروند رود) را بپذیرد.

همه این موارد، در سلسله برنامه های مستند تلویزیون ملی اسرائیل، مورد بحث قرار خواهد گرفت

2 دیدگاه‌

  1. سلام بر دوستان اسراییلی شما باید درخواست کنید سایت خامنه ای بسته شود به دلیل ترویج تروریسم

  2. درود فراوان به اسرائیل و درود فراوان به جناب امیر نازنین که همیشه باعث سر افرازی ایران و منافع ایران هستند .

Comments are closed.