رفتگران بیش از هر قشر دیگر از شهروندان در معرض خطر قرار دارند و از هرگونه امکانات رفاهی محروم هستند

چند گاهی است که واژه رفتگر یا سپور را به واژه جدید و ظاهرا فریبنده پاکبان مبدل ساخته اند. ولی علیرغم این ارتقاء درجه لفظی، رفتگران همچنان یکی از محروم ترین طبقات کارگری کشور باقیمانده اند و شاهدان می گویند که آنان، بیش از هر طبقه دیگر از مردم ایران، در معرض خطر ابتلا به کرونا قرار گرفته اند و نه لباس کافی دارند و نه وسایلی که بتوانند از خود مراقبت کنند.

هر روز در ایران توصیه های مکرر بهداشتی از سوی سازمان های مربوطه مبنی بر ماندن در خانه با انتشار هر چه بیشتر ویروس کرونا شدت می گیرد اما بعضی از مشاغل مانند پاکبانان نمی توانند در خانه بمانند و شغل آنان ایجاب می کند که هر روز در خیابان ها به نظافت معابر مشغول باشند.

قشر زحمتکش و همیشه فعالی که  بشدت در معرض ابتلا به این ویروس قرار دارند. البته  که اگر سازمان های مربوط به بهداشت و مردم ماسک، دستکش و مواد ضدعفونی کننده به آنان برسانند و آنان را از این خطر آگاه کنند، کمک شایانی به سلامتی آنان کرده اند.این در حالی که  عده ای از پاکبانان از مشکلات و بیماری های ریوی نیز رنج می برند و به اندازه کافی خود مجموعه ای از بیماری ها دارند .

شماری از کاربران در شبکه های اجتماعی نوشته اند: اگر توانستند ماسک بهداشتی بیابند حتما به پاکبان محله خود هدیه می کنند. بعضی از کاربران نیز معتقدند که برای مقابله با ویروس کرونا، شهرداری ها باید استفاده از دستکش و ماسک را برای پاکبانان اجباری کند.

پیشتر نیز مدیر ناوگان اتوبوسرانی تهران اعلام کرده بود که آن سازمان مواد ضدعفونی برای اتوبوس ها و مترو در اختیار ندارد

همچنین   ۱۰۰ تیم آتش نشانی تهران در قالب طرح مبارزه با کرونا، با تجهیزات کامل اعلام کرده که  فعالیت خود را برای ضد عفونی سراسر شهر تهران آغاز کرد .پیشتر اعلام شده بود که ایران تجهیزات بهداشتی و ضد عفونی لازم برای مقابله با این بیماری را ندارد

غلامحسین محمدی، رییس مرکز ارتباطات شهرداری تهران اعلام کرد:‌ به منظور مقابله با ویروس کرونا ۱۰۰ تیم آتش نشانی وارد مرحله پاکسازی اماکن عمومی در پایتخت شده اند. همه میادین، فروشگاه های پرتردد، ایستگاه های مترو و اتوبوس، محل های اسکان کارگری، سرویس های عمومی و مبلمان شهری تا عبور از بحران به صورت روزانه ضدعفونی می شوند. این تیم ها به صورت ۶ نفره مشغول پاکسازی اماکن عمومی تحت پوشش شهرداری تهران شده اند.

جلال ملکی، سخنگوی سازمان آتش نشانی تهران نیز گفت: یکی از برنامه های ثابت این سازمان، تمیز و ضدعفونی کردن ایستگاه ها و تجهیزات آتش نشانی است که معمولا روزهای جمعه هر هفته به این کار اختصاص داشت. از زمانی که تهران درگیر ویروس کرونا شد، این برای اولین بار است که اقدامات بهداشتی و ضدعفونی ایستگاه‌ها به صورت جدی تری در دستور کار قرار گرفته و فاصله زمانی بین ضدعفونی کردن ایستگاه‌ها و تجهیزات کاهش پیدا کرده است. همچنین تمامی ۱۳۱ ایستگاه آتش نشانی شهر تهران به وسایل بهداشتی همچون ژل های ضدعفونی کننده مجهز شده است.