
رئیس جمهوری اسرائیل پرزیدنت روبی ریولین روز دوشنبه آینده نمایندگان همه احزاب پارلمانی را به حضور خواهد پذیرفت و از آن ها خواهد پرسید که کدامیک از شخصیت های سیاسی را برای برپایی دولت آینده مناسب می دانند؟ در آستانه این دیدارها، جنب و جوش سیاسی بین احزاب مختلف پیرامون این موضوع به اوج می رسد.
از آنجا که هیچ یک از دو جناح حزبی ار اکثریت لازم برای تشکیل کابینه برخوردار نیست، تلاش دو جبهه برای کشاندن یک یا چند حزب جبهه رقیب به جبهه خود ادامه دارد و کلید حل مسئله همچنان در دست حزب راستگرای “یمینا” به رهبری نفتالی بنت و حزب عربی – اسلامی به رهبری منصور عباس قرار دارد.
بنیامین نتانیاهو رهبر حزب لیکود، در سخنان شب گذشته خود، گیدعون سعر رهبر حزب جدید موسوم به “امید نو” که از لیکود انشعاب کرده را فراخواند به خانه حزبی خود باز گردد و به ائتلاف آینده بپیوندد. ولی سعر که به مدت سالیان دراز رقیب سیاسی اصلی نتانیاهو محسوب می شده، این فراخوانی را رد می کند و حاضر نیست تعهد پیشین خود را دایر بر این که هرگز با نتانیاهو کنار یک میز نخواهد نشست، نقض کند و وارد کابینه ائتلافی او شود.
نزدیکان گیدعون سعر می گویند که نتانیاهو سیاستمدار فریبکاری است که با بنی گانتس رهبر حزب آبی و سفید پیوند ائتلافی بست و گانتس جایگزین نخست وزیر اعلام شد، ولی نتانیاهو هرگز به طور مساوی و عادلانه با گانتس رفتار نکرد.
فرد دومی که نتانیاهو در نطق دیشب برای پیوستن به کابینه دعوت کرد، نفتالی بنت رهبر حزب راستگرای یمینا بود. ولی بنت به طور علنی و آشکار خواهان رسیدن به مقام نخست وزیری است و در مرحله کنونی حاضر نیست به دولتی بپیوندد که نتانیاهو نخست وزیر آن باشد.
نتانیاهو در فراخوانی شب گذشته گفت که اگر این دو شخصیت سیاسی، یعنی گیدعون سعر و نفتالی بنت به دولت او بپیوندند، می توان یک دولت راستگرای بسیار قوی و با ثبات به وجود آورد که به اجرای هرچه بیشتر هدف های جناح راست گرا بپردازد و میانه روها و چپ گرایان را از صحنه خارج کند.
از سوی دیگر، جناح مخالف نتانیاهو دچار چند دستگی عمیق می باشد. نفتالی بنت می گوید به شرطی به این جبهه خواهد پیوست که بتواند به مقام نخست وزیری آن برسد – و این در حالی که او فقط هفت کرسی پارلمان را در دست دارد و حزب “یش عاتید” (آینده وجود دارد) به رهبری یائیر لپید دارای هفته کرسی می باشد و بزرگترین جبهه مخالف نتانیاهو محسوب می شود.
پرزیدنت روبی ریولین مقام ریاست جمهوری، در سخنان شب گذشته خود گفت که ماموریت تشکیل کابینه آینده را به سیاستمداری محول خواهد ساخت که بیشترین احتمال را برای رسیدن به این هدف داشته باشد. این سخنان موجب نگرانی هایی در جبهه نتانیاهو گردید که رئیس جمهوری را مورد انتقاد قرار دادند. ولی پرزیدنت ریولین توصیه کرد که این گونه به مقام ریاست جمهوری توهین نشود.
منصور عباس رهبر حزب عربی – اسلامی که چهار کرسی در پارلمان به دست آورده، قرار است امشب (پنجشنبه) در یک سخنرانی مشخص سازد که آیا به جبهه نتانیاهو خواهد پیوست و یا از جبهه مخالف او جانبداری خواهد کرد. اگر او به نتانیاهو بپیوندد با احزاب مذهبی یهودی و یکی از راستگرایان روبرو خواهد بود که بارها اعراب را تحقیر کرده است.
ا