رهبران اسرائیل و روسیه تلفنی گفتگو کردند و تهدیدهای امنیتی رژیم ایران، مهمترین بخش آن بود

در مسکو اعلام شد که نخست وزیر اسرائیل و وزیر خارجه این کشور، در دو تماس تلفنی جداگانه، با رهبر روسیه و وزیر خارجه آن کشور گفتگو کرده اند.

رسانه ها نوشتند که این گفتگوها به مناسبت سی امین سالگرد   انجام گرفت ولی خطرات از جانب حکومت ایران، مهمترین موضوع مورد بحث بود.

همزمانی این دو تماس تلفنی با حضور باقر قالیباف در مسکو موجب شد که رسانه های جناح اصولگرا در تهران ادعا کنند که این مکالمات تلفنی از بیم پیامی بوده که ظاهرا علی خامنه ای برای پرزیدنت پوتین فرستاده، ولی پوتین از پذیرفتن قالیباف خودداری ورزید و قالیباف ناچار شد این پیام را به رئیس دوما (مجلس نمایندگان روسیه) بسپارد.

درباره ماهیت این پیام خبری انتشار نیافته و سخنگوی وزارت خارجه ایران، حتی وجود چنین پیامی را تکذیب کرده و گفته بود که سفر قالیباف به مسکو، به هدف تسلیم پیامی از سوی خامنه ای نبوده است.

در مورد گفتگوی تلفنی بین بنیامین نتانیاهو و پرزیدنت پوتین، به صورت کلی گفته شد که طرفین پیرامون مسائل امنیتی خاورمیانه و راه های تقویت آن سخن گفته اند. طرفین گفته اند که ایران و روسیه باید در زمینه تلاش مشترک به هدف حفظ و تقویت امنیت در خاورمیانه، به هماهنگی همکاری ها ادامه دهند.

اسرائیل و روسیه از روابط دوستانه ای برخوردار هستند و هماهنگی های خوبی بین دو کشور در زمینه امور خاورمیانه جریان دارد.

در دو سال اخیر نتانیاهو بارها با پوتین گفتگوی تلفنی داشته و چندین ملاقات حضوری نیز صورت گرفته است.

گبی اشکنازی وزیر خارجه اسرائیل، در پیامی که انتشار داد نوشت که گفتگوهای او با سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه بسیار مفید و ثمربخش بوده است و در آن خطرات امنیتی و نظامی از جانب حکومت ایران علیه امنیت و ثبات در خاورمیانه به تفصیل مورد بحث قرار گرفته است.

ار ارتباط با برنامه های هسته ای رژیم ایران، که آن حکومت را به سرعت به آستانه تولید بمب اتمی می رساند، پبی اشکنازی به همتای روسی خود گفت که دولت مسکو می تواند در جلوگیری از گسترش سلاحهای اتمی و حفظ ثبات خاورمیانه نقشی مهم و سازنده داشته باشد.

این سخنان، در واقع اشاره غیرمستقیم به آن است که دولت روسیه باید بر رژیم ایران فشار آورد که برنامه های اتمی را متوقف سازد. برخی آگاهان ارزیابی می کنند که خود روسیه نیز باید از اتمی شدن ایران نگران باشد زیرا خاک روسیه و کشورهای دوست آن نیز در تیررس موشک های رژیم ایران قرار دارد.

این گفتگوی تلفنی در آستانه سی امین سالگرد از سرگیری روابط سیاسی بین اسرائیل و اتحاد جماهیر شوروی برگزار شد و طرفین موافقت کردند نه به این مناسبت جشن های در پایتخت های دو کشور برگزار شود.

در پاسخ به یک پرسش تلویزیونی دایر بر این که آیا دولت مسکو سیاست خود را نسبت به حکومت ایران تغییر داده و روش کجدار و مریز در پیش گرفته است، آقای منشه امیر گفت که از دیدگاه او، رویکرد مسکو نسبت به تهران تغییری نکرده و همیشه در حد معینی بوده تا مصالح منطقه ای و جهانی روسیه را تامین کند.

آقای امیر گفت که روسیه همیشه بر حسب مصالح ملی عمل کرده و هرگز از یاد نبرده است که در کنار دوستی با حکومت ایران، باید به روابط نزدیک با کشورهای دیگر منطقه و از جمله اسرائیل و عربستان سعودی ادامه دهد و به همین علت نیز بود که روسیه و چین ده سال پیش به تحریم های بین المللی علیه رژیم ایران رای موافق دادند و امروز نیز در بیانیه رسمی خود، خلیج فارس را “خلیج عربی” می نامند تا به دوستی آنان با کشورهای عرب آسیبی نرسد.

این دو تماس تلفنی مهم بین رهبران و وزرای خارجه اسرائیل و روسیه در زمانی صورت می گیرد که پرزیدنت بایدن می کوشد به نحوی مسئله اتمی ایران را حل کند و در اسرائیل ابراز نگرانی می شود که در صدد برآید برای رسیدن به این هدف، امتیازات مالی در اختیار رژیم ایران بگذارد که هر اندازه هم که محدود باشد، ممکن است باعث طولانی شدن عمر این رژیم گردد.