رهبران فلسطینی از سخنرانی پرزیدنت ترامپ در مجمع عمومی سازمان ملل ابراز ناخرسندی کردند و گفتند که رئیس جمهوری آمریکا با این سخنان خود عملا همه درها را برای رسیدن به صلح می بندد.
رئیس جمهوری آمریکا در سخنرانی خود تنها در چند اشاره کوتاه به موضوع فلسطینی اشاره کرد و از برنامه خود برای پیشبرد صلح سخنی نگفت. ولی در همان حال تاکید کرد که انتقال سفارت ایالات متحده به اورشلیم گامی برای پیشبرد صلح بین فلسطینیان با اسرائیل بوده است.
یکی از مشاوران محمود عباس در واکنش گفت: «برخلاف خواسته های مخالفان، اورشلیم پایتخت جاودان فلسطینیان باقی خواهد ماند». این سخنان در حالی بیان می شود که شهر اورشلیم از سه هزار سال پیش همیشه پایتخت کشور یهود بوده و هیچ حکومت عربی و خلفای اسرائیل اورشلیم را پایتخت حکومت خود قرار نداده بودند. حتی امپراطوری عثمانی که مدت چهارصد سال بر این منطقه حکومت کرد، اورشلیم را به عنوان یک شهر بی اهمیت، به عنوان بخشی از ایالت شام قرار داده بود.
همچنین گفته می شود که فلسطینیان تا جنگ شش روزه سال ۱۹۶۷ هرگز هویت سیاسی نداشتند و بخشی از اعراب محسوب می شدند و نمی توانند اورشلیم را که کانون تقدس و زایش دین یهود است، پایتخت خود بدانند.
نبیل ابورُدِینه سخنگوی حکومت خودگردان فلسطینی در واکنش به سخنرانی پرزیدنت ترامپ گفت: «حرف های او موجب بحرانی تر شدن اوضاع گردیده و مشکل را بغرنج تر کرده است و از فرصتی که برای رسیدن به صلح ممکن است وجود داشته باشد، می کاهد».
قرار است محمود عباس، در سمت رئیس حکومت خودگردان فلسطینی، فردا (پنجشنبه) سخنرانی خود را در نشست مجمع عمومی انجام دهد و انتظار می رود که واکنش خود را نسبت به سخنان پرزیدنت ترامپ بیان دارد. نَبیل ابورَدینه به خبرنگاران گفت که محمود عباس در این سخنرانی، خط قرمزهای حکومت خودگردان فلسطینی در مورد صلح با اسرائیل را یک بار دیگر تصویر خواهد کرد.
ابوردینه گفت که سخنان محمود عباس در نطق فردا “آخرین فرصت برای رسیدن به صلح خواهد بود”.
گفتنی است که سخنرانی بنیامین نتانیاهو ساعتی پس از نطق محمود عباس خواهد بود و انتظار می رود که او نسبت به اظهارات رئیس حکومت خودگردان واکنش نشان دهد.
گروه تروریستی حماس که خواهان تسلط بر سراسر خاک اسرائیل و برپایی یک حکومت اسلامی فلسطینی است، سخنرانی پرزیدنت ترامپ و اظهارات او را در مورد فلسطینی ها محکوم دانست.