رهبران چندین کشور جهان، فاجعه جان باختن زائران در تپه “مِرِون را به ملت اسرائیل تسلیت گفتند. یک روز عزای ملی

رهبران چند کشور بزرگ جهان فاجعه جان باختن ده ها تن از زائران یکی از اماکن مقدس در شمال اسرائیل را تسلیت گفتند. سپیده دم روز آدینه (دیروز) هنگامی که هزاران تن از  زائران یک مکان مقدس که روی تپه ای بنا شده است از پله ها به صورت دسته جمعی پایین می آمدند، برخی از آنان لغزیدند و فشار جمعیت باعث شد که برخی افراد زیر دست و پا له شدند و یا به شدت زخمی گردیدند.

رئیس جمهوری ایالات متحده، ملکه بریتانیا  ، صدراعظم آلمان و رئیس جمهوری ایتالیا از جمله رهبران ده ها کشور جهان بودند که در پیام های خود خطاب به پرزیدنت روبی ریولین رئیس جمهوری اسرائیل این فاجعه را تسلیت گفتند و با ملت اسرائیل ابراز همدردی کردند.

یکی از پیام های تسلیت که بازتاب گسترده ای داشت، تسلیت گویی از جانب محمود عباس رئیس حکومت خودگردان فلسطینی بود که با ملت اسرائیل ابراز همدردی کرد. حماس و جهاد اسلامی که در غزه حکومت می کنند، این فاجعه را نادیده گرفتند.

در فاجعه تپۀ مِرون در جنوب شهر طبریه که در شمال اسرائیل واقع است، ۴۴ تن جان باختند که هنوز آیین خاکسپاری آنان، به علت تقدس روز شنبه، انجام نگرفته است. همچنین بیش از صد نفر زخمی شده اند که چندین کودک و دختر و پسر در شمار آنان هستند و حال بیش از ده تن از آنها  وخیم اعلام شده است.

این نخستین بار نیست که در تپه مرون که آرامگاه یکی از مقدسین یهود به نام ربی شیمعون بریوحای در آن جا قرار دارد، حوادثی از این قبیل روی می دهد. ولی فاجعه این بار ده ها برابر حوادث چند سال پیش می باشد.

در سال های گذشته تا حدود چهارصد هزار نفر در چنین تاریخی به مرون می آمدند و یک شبانه روز در آن جا می ماندند و به نیایش و رقص و شادی می پرداختند.

وزیر امور خارجه امارات عربی متحده نیز یکی از مقامات ارشد بین المللی بود که این فاجعه را به ملت اسرائیل تسلیت گفت.  شیخ عبدالله بن زاید وزیر خارجه امارات، خود شخصا با وزارت خارجه اسرائیل تماس گرفت و این مصیبت را تسلیت گفت. همچنین، سران و یا بلندپایگان چندین کشور عربی نیز پیام های تسلیت به اسرائیل فرستادند. برخی از این کشورهای عربی هنوز اسرائیل را به رسمیت نشناخته و با این کشور روابط عادی برقرار نساخته اند.

دولت اسرائیل فردا (یکشنبه) را روز عزای ملی اعلام کرده و پرچم ملی کشور به صورت نیمه افراشته در خواهد آمد. بنیامین نتانیاهو شامگاه روز گذشته (آدینه) پیش از آغاز شنبه مقدس، در بیمارستان حاضر شد و برای مجروحین خون هدیه کرد. او قول داد که همه خانواده های آسیب دیده از حمایت مالی و پشتیبانی معنوی، به طور کامل برخوردار خواهند شد.