رهبر حزب عربی اسلامی “رعم” که قرار است به کابینه آینده بپیوندد: «خود را یک عرب فلسطینی می دانم»

یکی از احزابی که برپایی کابینه جدید اسرائیل را امکان پذیر ساخت، حزب عربی اسلامی ملقب به “رَعَم” به رهبری منصور عباس می باشد که دیدگاه های اسلامی دارد. این برای نخستین بار است که یک حزب عربی، آن هم دارای گرایش های شدید اسلامی، حاضر می شود در کابینه اسرائیل شرکت کند و در پارلمان به آن رای اعتماد بدهد.

ولی مصاحبه ای که با رهبر این حزب، منصور عباس، در یک روزنامه اردنی انتشار یافت، ممکن است با ابراز ناخرسندی احزاب راستگرایی روبرو شود که ستون فقرات کابینه جدید اسرائیل را تشکیل می دهند.

منصور عباس در مصاحبه ای که در یک شبکه تلویزیونی اردنی با وی پخش شد، از جمله گفت که او خود را یک عرب فلسطینی می داند و از برادران فلسطینی خود دفاع می کند و به آن ها وفادار خواهد ماند.

رهبر “رعم” در پاسخ به این پرسش که چگونه شد که منصور عباس تصمیم گرفت بر خلاف روش احزاب عرب در اسرائیل که همیشه علیه دولت رای داده اند، اکنون به کابینه آینده بپیوندد، گفت: «او به عضویت دولت در خواهد آمد ولی هیچ گونه مسئولیتی نسبت به اعمال چنین دولتی نخواهد داشت.

با آن که چند شخصیت عرب از جانب احزاب میانه و چپ اسرائیل در پارلمان عضویت دارند، ولی ائتلاف سه حزب عربی دیگر، یک جبهه قوی با سیزده کرسی پارلمان وجود دارد که اکنون حزب منصور عباس از انشعاب کرده و حاضر به طرفدارای از دولت ائتلافی شده است.

او گفت که با موافقت شورای روحانیون ارشد اسلامی به این تصمیم رسیده است، ولی همچنان به فلسطین و ملت فلسطین وفادار است.

رهبر “رعم” گفت که او به این جهت مسئولیتی را در کابینه آینده به دوش نمی گیرد که از نظر وفاداری به ایدئولوژی صهیونیسم، یعنی دوست داشتن کشور اسرائیل، او تفاوتی بین احزاب چپ و راست اسرائیل نمی بیند و هر دو جناح برای تامین منافع کشورشان تلاش می کنند.

منصور عباس گفت که او خود را نماینده مردم اسرائیل نمی داند، بلکه بر این باور است که رای دهندگان به حزب وی، فلسطینی هستند و خود را بخشی از ملت فلسطین می دانند و به برادران خود وفادار هستند.، ولی در همان حال خود را شهروند اسرائیل می دانند.

رهبر “رعم” گفت که او با آمادگی برای پیوستن به دولت جدید، توانسته است حتی بر احزاب راستگرای اسرائیل تاثیر بگذارد و بودجه های کلانی برای بهبود وضع اعراب اسرائیل به دست آورد.

یک عضو پارلمان اسرائیل به نام سیمخا روزمن از حزب صهیونیسم مذهبی به خبرنگاران گفت که نفتالی بنت رهبر حزب یمینا با موافقت با عضویت حزب رعم در کابینه به ایدئولوژی جناح راست خیانت کرده است. ولی یادآوری کرد که بنت پیشتر گفته بود که حزب عربی اسلامی رعم از ترور جانبداری می کند، و از این رو نباید در دولت آینده عضویت داشته باشد.

بنیامین نتانیاهو نیز پیشتر احزاب عربی اسرائیل را مردود و مشکوک خوانده بود. ولی پس از انتخابات اخیر، از حزب رعم برای عضویت در دولت خود دعوت کرد، زیرا به آراء آن برای گرفتن رای اعتماد نیاز داشت. ولی منصور عباس بالاخره، جبهه مخالف نتانیاهو را برگزید.

آقای منشه امیر در مصاحبه خبری که از تلویزیون صدای آمریکا پخش شد، پیوستن حزب رعم به صحنه حکومتی در اسرائیل را امری مثبت ارزیابی کرد و گفت که این ادغام، اعراب اسرائیل را به وفاداری بیشتر به کشور اسرائیل تشویق می کند – گرچه، آقای منصور عباس همچنان خود را یک عرب فلسطینی می داند.

آقای امیر گفت: شرکت فعال اعراب در فعالیت سیاسی و حکومتی در اسرائیل، آنان را به تساوی حقوق کامل در این کشور نزدیک می سازد.

شمار اعراب اسرائیل بیش از یک میلیون و چهارصد هزار نفر است و به عبارتی دیگر، از هر پنج شهروند اسرائیلی، یک تن عرب است که باید از سهم مساوی در امتیازات و مسئولیت ها و وظایف ملی شهروندان سهیم باشد.