رهبر مسیحیان لبنان عملا به سعد حریری توصیه کرد در تشکیل دولت آینده به دام حزب الله نیفتد

یک مقام ارشد مسیحی در لبنان به سعدالدین حریری سیاستمدار سنی مذهب که دوباره مامور تشکیل کابینه لبنان شده، هشدار داد که مبادا به دام حزب الله بیفتد. اسثف بشاره پطرس الراعی، عالی‌ترین مقام مذهبی مسیحیان لبنان، خطاب به  سعد حریری، بی آن که مستقیما از حزب الله نام برد، گفت که باید  از آن چه که “توافق‌های پنهانی” نامید، در تلاش برای  برای تشکیل دولت جدید خودداری ورزد و با تشکیل فوری دولت، لبنان را از بحران مالی بیرون آورد.

حزب الله که در داخل لبنان و کشورهای جهان زیر فشار فزاینده ای قرار دارد، چند روز پیش گفت که درباره گزینش دوباره سعد حریری به نخست وزیری لبنان، دیدگاهی ارائه نمی دهد.

حزب الله در دولت پیشین سعد حریری از نفوذ زیادی برخوردار بود و همین موضوع موجب کوتاه شدن عمر آن دولت گردید.

اسقف بشاره پطرس الراعی مقام ارشد مسیحیان مارونی لبنان است که بر اساس قانون اساسی این کشور، رییس جمهور باید از میان این گروه مذهبی انتخاب شود. ولی نخست وزیر باید همیشه یک شخصیت سنی مذهب باشد و ریاست پارلمان به دست یک سیاستمدار شیعه سپرده شود.

الراعی در ادامه افزود: حریری باید بازسازی بیروت که پس از انفجار اخیر در بندر این شهر رخ داد به سرعت انجام شود.

او گفت: «بر شرط و شروط گروه‌های سیاسی غلبه کنید. از توافق‌های پنهانی دوجانبه و وعده‌ وعیدها اجتناب کنید».

یک سال پس از کناره‌گیری سعد حریری، سیاستمدار پرنفوذ لبنان، بار دیگر همه راه‌ها برای خروج از بحران در این کشور به او ختم شد و پس از رأی مثبت پارلمان، میشل عون، رئیس‌جمهور لبنان، حریری برای چهارمین بار به مقام نخست وزیری این کشور انتخاب شد.

سعد حریری نه تنها از سوی نمایندگان حزب خود با عنوان «جریان مستقبل» حمایت می‌شود، بلکه حمایت ولید جنبلاط، رهبر دروزی‌های لبنان و تأیید جنبش شیعی امل به رهبری نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان را هم به همراه دارد.

جامعه جهانی همچنین انتظار دارد که سعد حریری تحقیقات درباره انفجار بندر بیروت را به سرانجام برساند؛ انفجاری که یکی از متهمان اصلی آن حزب‌الله لبنان است و مردم این کشور هم با اعتراضات اخیر خود با تایید دست داشتن حزب الله لبنان در این حادثه  خواستار جلوگیری از نفوذ آنان در کشور شدند .

حریری سال گذشته  به دنبال اعتراض گسترده مردم لبنان علیه فساد، بیکاری و همچنین درخواست خلع سلاح حزب‌الله، از مقام خود کناره‌گیری کرد. پس از آن، بود که حسن دیاب، نامزد مورد حمایت گروه حزب‌الله، به عنوان نخست وزیر کشور برگزیده شد اما انفجار مهیب بندر بیروت که روز ۱۴ مرداد اتفاق افتاد، بار دیگر کناره‌گیری نخست وزیر وقت لبنان را رقم زد.

سعد حریری باید با بحرانی مقابله کند که به عقیده تقریباً همه کارشناسان و تحلیلگران، پس از جنگ ۱۵ ساله داخلی لبنان بی‌سابقه است. او باید قفل میلیاردها دلار کمک بین‌المللی را بگشاید و فشارها در زمینه پرداخت بدهی‌های دولت لبنان را کاهش دهد.  موسسه اعتبارسنجی “استاندارد و پورز”، لبنان را “بدهکارترین” کشور خوانده است.

لبنان اکنون بدترین روزهای خود را سپری می‌کند. بحران اقتصادی و گسترش وسیع کورونا و اختلافات سیاسی و از سوی دیگر فساد مالی و اداری، رانت‌خواری، باندبازی‌ها و عدم کفایت مسئولان حکومتی، لبنان را با بحرانی بزرگ روبرو کرده است.