روحانی:همه قوا به ویژه قوه مقننه باید تعامل سازنده ای با هم داشته باشند

حسن روحانی به تلاش های فزاینده برای جلوگیری از برانداختن دولت او که در مجلس یازدهم جریان دارد، بار دیگر  مجلس را به همکاری با دولت فراخواند و گفت:   همه قوا به ویژه قوه مقننه باید  تعامل سازنده ای با هم داشته باشند و برای ایجاد تفاهم و همدلی و درک مشترک از مشکلات کشور کوشش کنند.

محمد‌تقی نقد‌علی، نماینده مجلس، در انتقاد از دولت اعلام کرد: باید حسن روحانی و وزیر خارجه که مسبب همه بدبختی های حکومت است، پاسخگوی عملکرد هفت ساله دولت باشند. نماینده مردم تهران نیز از جمع‌آوری ۲۰۰ امضا برای پرسش از حسن روحانی خبر داد.

این نماینده مجلس در ادامه با اشاره به سخنرانی روز گذشته جواد ظریف در مجلس  افزود:   قبل از آن که به ظریف تذکر بدهم باید نکاتی را مطرح کنم چرا که تذکر به او  مثنوی ۷۰ من است. به نظرم باید محاکمه باشد و قاضی عادلی حضور داشته باشد و رسیدگی کند»

محمد جواد ظریف روز گذشته در حین ارائه عملکرد خود در مجلس مورد هجوم نمایندگان قرار گرفت، و شمار زیادی از نمایندگان تندروی را در این هجمه دروغگو و جاسوس نامیدند .ظریف در دفاع از خود گفته بود:  ما در یک کشتی نشسته ایم و با هم هستیم؛ آمریکا و رژیم صهیونیستی اصولگرا، لیبرال، اصلاح طلب، انقلابی و غیرانقلابی نمی شناسند، با کل ایران، تمامیت ارضی و جغرافیایی ایران مخالفند.

ظریف در ادامه گفته بود: من دروغگو نیستم هرچه که گفتم رهبری میداند و شما  شنیدند، اگر دروغ گفتم ایشان گفتند صادق هستم. محمد‌تقی نقد‌علی، نماینده مجلس،  افزود، سیاست ظریف و برجامی که او امضا کرد به وجهی تنظیم شد که مکانیزم ماشه را بر حکومت  ایران تحمیل کرد.

مکانیزم ماشه سازوکار حل اختلاف در توافق اتمی ایران (برجام) است که در نهایت می‌تواند پای شورای امنیت سازمان ملل را وسط کشیده و به بازگشت همه تحریم‌های پیشین علیه ایران منجر شود.

این نماینده مجلس در ادامه گفت:  با توجه به امکان بازگشت همه تحریم‌ها با استناد به اصل ۱۵۲ قانون اساسی ، آیا سیاست‌های تیم وزارت خارجه مغایر و مخالف با سیاست اقتدار، عزت و عدم سلطه قدرت‌های خارجی نیست؟

ظریف گفته بود که علی خامنه ای خود نظارت کامل بر سیاست خارجه دارد و ما تصمیم گیرنده نیستیم.

محسن زنگنه،‌ عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس نیز گفته است: «حدود ۲۰ میلیارد دلار ارز صادراتی صادرکنندگان به کشور بازنگشته است لازم است دولت ضمانت اجرایی مانند سپرده گواهی ارزی و یا ابزارهای دیگر ایجاد کند تا صادرکنندگان با خیال راحت ارزشان را وارد کشور کنند».

 

اگر هر چه زودتر “برنامه‌ریزی دقیق و کنترل‌شده” برای کاهش بهای دلار انجام نشود، نهادهای تولیدی خود را با ارز ۲۰هزار تومان هماهنگ می‌کنند و دیگر نمی‌توان بهای دلار را پایین آورد.

محمد‌تقی نقد‌علی، نماینده مجلس، در ادامه افزود: با اشاره به گرانی ارز و سکه خطاب به رئیس مجلس تأکید کرد: «نشستن و گوش کردن به حرف‌های وزرای حسن روحانی  بی‌ثمر است. استیضاح رئیس جمهور را کلید بزنید».

تاکید بر  استیضاح حسن روحانی موضوع تازه‌ای نیست. علی خضریان، نماینده تهران نیز گفته است تا کنون امضای ۲۰۰ نماینده را برای استیضاح روحانی جمع اوری کرده است.

وی افزود: برجام، کاهش ارزش پول ملی، تورم و نوسانات بازار مسکن و خودرو از جمله محورهای مطرح این طرح مهم  است.

در قسمتی از این طرح آمده است: «قرار شد دولت به خاطر مشکلات ناشی از بیماری کرونا به واحدهای تولیدی و بخش‌های آسیب‌دیده وام اعطا کرده و کمک نماید. اما صدای اعتراض همه بخش‌ها بلند است. دولت در این زمینه چه کاری کرده و چقدر کمک کرده است؟»

” احمد توکلی،   عضو مجمع تشخیص مصلحت حکومت نیز گفته است: من موافق  استیضاح روحانی هستم چرا که کشور را به لبه پرتگاه نزدیک کرده است.

احمد توکلی، افزود: «هر کشوری در دنیا که به بحران ارزی بر می‌خورد کاهش ارزش پول ملی‌اش بین ۲۵ تا ۵۰ درصد می‌شود، اما در ایران وضعیت فاجعه است».

توکلی فاش ساخت که  دست روحانی در ابتدا بسته نبود “۱۰۰ بار” به او گفتند که دستش بسته می‌شود و روحانی “اعتنا نکرد.”

توکلی در ادامه گفت:   «دولت از ۲۱ فروردین ۹۷ تا اواسط مرداد همان سال ۱۸ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی را با عنوان تهیه کالاها و نیازهای اولیه جامعه و ۶۵ تن طلا را با تزریق به بازار بر باد داد این کار چه معنایی داشت؟ در واقع خودش دست خودش را خالی کرد. نمی‌گوییم خیانت کردند اما این کار مصداق بارز خیانت بود».

توکلی تأکید می‌کند، بیش‌تر موافق استیضاح رئیس‌جمهوری است چرا که او شاید با بازخواست “تنبه پیدا کند.”