حسن روحانی به طور سربسته تهدید کرد که اگر شورای امنیت طرح ادامه تحریم های تسلیحاتی علیه حکومت ایران را تصویب کند، و یا ایالات متحده ادامه این تحریم ها را بر کشورهای دیگر تحمیل نماید، رژیم ایران ممکن است به طور کامل از برجام خارج شود و به برنامه های اتمی و موشکی خود با شتاب بیشتر ادامه دهد.
وی، بی آن که به طور صریح از این احتمالات سخن بگوید اظهار داشت: «اگر آمریکا به برجام ضربه سیاسی بزند، اقدام قاطع ایران را خواهد دید». او به ماهیت این اقدام اشاره ای نکرد، ولی تردیدی نیست که منظور او خروج از برجام و ادامه برنامه های موشکی و اتمی می باشد.
حسن روحانی این سخنان را در واکنش به مباحثات شورای امنیت بیان کرد. این نشست به درخواست ایالات متحده آغاز گردیده که خواهان ادامه تحریم های تسلیحاتی علیه ایران، بدون محدودیت زمانی می باشد.
نمایندگان چین و روسیه در سازمان ملل، قاطعانه با این طرح مخالفت ورزیده اند و کشورهای اروپایی نیز خواهان آن هستند که برخی محدودیت های جزیی، مانند حق خرید تانک حذف گردد.
در رابطه با مباحثات شورای امنیت، برایان هوک سرپرست نظارت بر اجرای تحریم های آمریکایی علیه رژیم گفت: از دیدگاه ایالات متحده، برای جلوگیری از دستیابی رژیم ایران از رسیدن به بمب هسته ای، گزینه نظامی نیز همچنان مطرح است.
حسن روحانی که امروز (چهارشنبه) در نشست هیات دولت سخن می گفت، در عین حال ادعا کرد: «در این سه سال و نیم که دولت جدید آمریکا در کاخ سفید مستقر شده است، همواره با بی قانونی و اعمال ضد قانونی و ضد حقوق بشری، علیه جمهوری اسلامی ایران، شکست خورده است».
روحانی توضیح نداد که اگر شکست، نصیب آمریکا و نه حکومت اسلامی ایران شده است، پس چه لزومی دارد که او زبان به تهدید بگشاید.
روحانی در واکنش به این پرسش احتمالی، اذعان کرد که تحریم های اقتصادی آمریکا موثر بوده و دولت واشنگتن از این بابت، به هدف خود که همانا به صفر رساندن درآمدهای ارز خارجی رژیم است، نزدیک می شود.
او در این زمینه گفت: حالا شاید از نظر آنها، در مسائل اقتصادی موفقیت هایی به دست آورده اند، ولی از نظر سیاسی، در طول این مدت سه سال و نیم، در برابر ایران شکست خورده اند».
روحانی توضیح نداد که منظورش از کدام شکست سیاسی آمریکا در برابر رژیم ایران است.
ایالات متحده از روزی که از برجام خارج شد و تحریم های اقتصادی را از نو برقرار ساخت، اعلام کرد که هدف به صفر رساندن درآمد ارز خارجی و نفتی حکومت ایران است، تا به آستانه ورشکستگی برسد و ناچار شود به دور میز مذاکرات بازگردد تا بتوان به جای برجام کنونی، به توافقی دست یافت که برنامه های اتمی و تسلیحاتی رژیم ایران را برای همیشه متوقف سازد.