روحانی: اگر اراده کنیم همین امروز غنی‌سازی ۹۰ درصد انجام می‌دهیم، اما به دنبال بمب اتمی نیستیم 

حسن روحانی، امروز (پنجشنبه) ، در واکنش به نگرانی اروپا و آمریکا درباره غنی‌سازی ۶۰ درصدی در ایران گفت: «می‌گویند ۶۰ درصد یعنی با یک حرکت به ۹۰ درصد رسیدن، حال فرض کنید ما ۹۰ درصد غنی‌سازی کنیم، اما اینکه شما فکر می‌کنید ما به سمت بمب اتم می‌رویم، اشتباه محض است».

وی در ادامه ادعا کرد که ایران به دنبال  “صلح‌آمیز” بودن برنامه اتمی است .

روحانی با اشاره به   مذاکرات وین بار دیگر اعلام کرد که اگر آمریکا به برجام بازگردد ایران «بلافاصله بعد از راستی‌آزمایی‌هایی که زمانش هم خیلی طول نمی‌کشد به تمام تعهدات برجامی خود بازخواهد گشت».

روحانی در حالی این سخنان را بیان می کند که آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، پیش از وی تصمیم ایران برای غنی‌سازی ۶۰ درصدی اورانیوم را «تحریک‌آمیز» خواند و گفت که این اقدام جدیت جمهوری اسلامی در مذاکرات وین را زیر سوال می برد.

همچنین  وزارت خارجه فرانسه، بریتانیا و آلمان در بیانیه‌ای مشترک اعلام کرده بودند که  جمهوری اسلامی ایران هیچ «نیاز موجه غیرنظامی» برای غنی‌سازی در این سطح ندارد.

روحانی در بخش دیگری از سخنان خود گفت که ایران نمی‌تواند منتظر واکسن داخلی در تابستان باشد و باید در اردیبهشت و خرداد که “بسیار حیاتی” است از واکسن وارداتی استفاده کند.

برخی از تحلیلگران می گویند : حکومت برای کشاندن مردم به پای صندوق های رای وعده واکسیناسیون کرونا را داده است اما تاکنون مقامات ایران در یان باره واکنشی نشان نداده اند.

رادیو پیام اسرائیل نیز از قول منابع خبری در داخل ایران گزارش می دهد برای کشاندن مردم به پای صندوق وعده دادند که هر کس به پای صندوق بیاید و رای دهد واکسیناسیون خواهد شد و از  آنجائیکه آن ها واکسن نداردند ابراز نگرانی می شود که ممکن است اب مقطر و یا موارد دیگر را به جای واکسن به انها تزریق کنند  مقامات حکومتی تاکنون در این زمینه سخنی به طور علنی بیان نداشته اند .

روحانی ادعا کرد که  شرکت‌های خصوصی می توانند راحت‌تر واکسن وارد کنند.

این سخنان در حالی بیان شده که تعدادی از واردکنندگان خصوصی دارو از جمله ناصر ریاحی، نایب رییس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی، گفته بودند فرصت از دست رفته و همه کشورها در حد توان واکسن کرونا را رزرو کرده‌اند.

خبرگزاری  بلومبرگ نیز اخیرا در گزارشی نوشت با توجه به میزان دسترسی محدود برخی کشورها به واکسن کرونا، سال ها و حتی دهه ها طول خواهد کشید تا در برابر این ویروس به ایمنی جمعی دست یابند. در این گزارش، زمان پیش بینی شده برای ایران ۱۰ سال است.