روحانی : اگر انتخابات از نظر مردم بیفتد به معنای سقوط جمهوری اسلامی است

حسن روحانی، در جلسه هیئت دولت امروز (چهارشنبه) با اشاره به انتخابات پیش‌روی ریاست جمهوری در ایران درباره  عدم مشارکت مردم در این انتخابات ابراز نگرانی کرد و گفت: «خدای نکرده اگر انتخاباتی داشته باشیم که مشارکت حداکثری در آن نباشد ضربه بسیار بزرگی به راه و روشی زده‌ایم که در ۱۲ فروردین انتخاب کردیم.»

وی در ادامه افزود: «اگر روزی انتخابات از نظر مردم بیفتد … به معنای پایان تمام حرکت‌ها و انقلاب‌ها در کشور است.»

یادآور می شود که انتخابات ریاست جمهوری ایران قرار است روز ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ برگزار شود.

حسن روحانی در ادامه  ادعا کرد :  «اداره کشور ایران در اختیار مردم است و این مردم هستند که بالاترین مقام‌های کشور و مدیریت کشور را با رای خود برمی‌گزینند و انتخاب می‌کنند.»

وی در حالی این ادعا را مطرح می کند  که تعیین رهبر در جمهوری اسلامی با انتخاب مردم نیست و در ۴۲ سال اخیر شورای نگهبان و دیگر نهادهای حکومتی از راهیابی بسیاری از فعالان سیاسی – مدنی، زنان، دگراندیشان و جناح‌های اصلاح‌طلب حکومتی به نامزدی ریاست‌جمهوری و مجلس هم جلوگیری کرده است.

حسن روحانی، در ادامه با اشاره  به اصل ۵۹ قانون اساسی درباره برگزاری همه‌پرسی، آن را تنها راه حل مسائل کشور عنوان کرد. اما در عین حال گفت: ‌ «ایران سوئیس نیست که اگر ١٠٠ هزار نفر نامه‌ای امضا کنند، دولت مجبور شود رفراندوم برگزار کند.»

همزمان با افزایش  بی عدالتی ها در ایران و نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران ، کارزار “نه به جمهوری اسلامی”در داخل و خارج از ایران گسترده‌تر می‌شود.

به گزارش رسانه های اجتماعی ، تاکنون صدها فعال سیاسی – مدنی، هنرمندان، ورزشکاران، استادان دانشگاه و فعالان حقوق زنان، اقلیت‌های دینی و قومی و فعالان حقوق بشر به این کارزار پیوسته‌اند.

در سال‌های گذشته هم برخی از دگراندیشان و فعالان مدنی پیشنهاد همه‌پرسی در ایران را مطرح کرده‌اند ولی تا کنون رهبر جمهوری اسلامی با هیچگونه مشارکت مردم در تعیین سرنوشت خودشان موافقت نکرده‌است.

روحانی در ادامه ادعاهایش به شیوع ویروس کرونا و واکسیناسیون اشاره کرد و گفت: «چرا یک ایرانی برای زدن واکسن به کشور دیگر برود؟ از روز شنبه هفته جاری در چارچوب واکسن‌هایی که وزارت بهداشت مشخص کرده، هر بخش خصوصی می‌تواند با ارز نیمایی واکسن وارد کند».

وی در حالی این سخنان را بیان می کند، که بر اساس برنامه، قرار بود تا قبل از عید نوروز امسال دو میلیون شهروند ایرانی واکسن کرونا دریافت کنند.

در حال حاضر، همسایگان  ایران، امارات بیش از هشت میلیون دوز، آذربایجان ۵۱۰ هزار دوز، قطر ۷۴۰ هزار دوز، کویت ۳۶۰ هزار دوز و عمان ۱۳۰ هزار دوز واکسن به شهروندان خود تزریق کرده‌اند. پاکستان نیز ۳۵۰ هزار دوز واکسن تزریق کرده است.

حسین کرمان‌پور، مدیرکل روابط عمومی نظام پزشکی، نیز  با اشاره به فرصت‌سوزی واردات واکسن اعلام کرد که «چند صد هزار واکسن وارد شده در مقابل جمعیت میلیونی ایران میزان قابل توجهی نیست».

همزمان محمود نجفی عرب رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران نیز گفته که در واردات واکسن فرصت‌سوزی شده است.