قتل ساموئل پاتی، معلم فرانسوی بهدست یک اسلامگرای افراطی و دفاع امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه از آزادی بیان در این کشور و هشدار او درباره «جداییطلبی اسلامگرایانه»، موجب شده است تا مقامات حکومت ایران و تندرویان داخلی علیه فرانسه موضعگیری کنند.
حسن روحانی بدون محکوم کردن حادثه فجیعی که توسط افراطیون اسلام گرا در فرانسه رخ داد، گفت: غرب، اروپا و فرانسه اگر راست میگوید و واقعاً دنبال این است که در جامعه امروز بشری صلح و برادری و امنیت حاکم شود، باید دست از دخالت در امور داخلی مسلمانان بردارد.
روحانی در ادامه افزود: پیامبر معلم بشریت بود. و معتقد به دموکراسی و مشورت با مردم بود، اینها ارزشهایی است که پیامبر در آن روزگار برای بشریت آورد.
وی افزود: ما سخن از هفته وحدت میگوییم که بهمعنای وحدت شیعه و سنی است و البته که اینچنین است و همه مسلمانان و خانواده بزرگ اهل قبله، همه کنار هم هستیم .
چهار سال پیش حکومت ایران ۲۲ کرد اهل سنت را اعدام کرد که در سطح کشور و جهان اعتراضات گستردهای را برانگیخت.
محمدجعفر منتظری، دادستان کل حکومت این افراد را به “اقدامات تروریستی” متهم کرد و گفت که افراد اعدام شده، “تحت تاثیر القائات تکفیری قرار گرفته بودند”.
شماری از جراید حکومت ایران نیز در شمارۀ امروز خود را به انتقاد از مواضع رئیس جمهوری فرانسه در دفاع از آزادی اندیشه و بیان و در این چارچوب دفاع از انتشار کاریکاتورهای محمد توسط نشریۀ فرانسوی “شارلی ابدو” اختصاص داده اند.
روزنامۀ “وطن امروز” با چاپ کاریکاتوری از رئیس جمهوری فرانسه که ظاهرا او را در قالب شیطان نشان می دهد از ماکرون به عنوان “ابلیس پاریس” یاد کرده و روزنامۀ کیهان خواستار اخراج سفیر فرانسه از ایران شده است.
وزارت خارجۀ حکومت ایران نیز با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که در اعتراض به حمایت دولت فرانسه از انتشار کاریکاتورهای محمد، پیامبر مسلمانان، کاردار سفارت فرانسه در تهران را احضار کرده است.
در این بیانیۀ وزارت امور خارجۀ حکومت ایران “رفتار مقامات فرانسه را غیرقابل قبول” خوانده که به گفتۀ مقامات تهران “احساسات میلیون ها مسلمان در اروپا و جهان را جریحه دار کرده است.”
محمد جواد ظریف نیز روز گذشته (سه شنبه) اظهارات رئیس جمهوری فرانسه را در دفاع از آزادی بیان بهانه ای برای تحریک افراطی گری و اهانت به مسلمانان خواند.