روحانی در تلاش است تا محیط مذاکرات برجام را خوشبینانه نشان دهد

علی ربیعی سخنگوی دولت حسن روحانی درباره نتیجه برجام  ابراز خوشبینی کرد،  اما عباس عراقچی گفت: «مواردی که در مذاکرات باقیمانده بسیار جزیی است».

عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر خارجه حکومت ایران  پس از نشست کمیسیون مشترک توافق هسته‌ای موسوم به برجام در وین، گفت، باید با احتیاط در خصوص این‌که آیا این دور از مذاکرات می‌تواند دور آخر باشد یا نه، صحبت کرد.

نخستین روز از پنجمین دور مذاکرات احیای برجام با حضور هیأت‌های ایران و فرانسه، آلمان، بریتانیا، روسیه و چین سه‌شنبه به ریاست انریکه مورا، معاون دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا برگزار شد.

عباس عراقچی در این  نشست گفته است: «موضوعاتی که برای نهایی شدن و تصمیم‌گیری باقی‌مانده، کماکان موضوعات مهمی هستند، البته تعدادشان کمتر شده و در دوره‌های گذشته در نگارش متن هم مقدار زیادی جلو رفتیم.»

وی افزود: «این دور هم می‌توانیم کار را بیشتر جلو ببریم، ولی چند موضوعی که باقی‌مانده، کماکان موضوعات کلیدی هستند که درباره آن‌ها تصمیم گیری باید صورت بگیرد.»

این در حالی که علی ربیعی سخنگوی دولت گفته بود : «برآورد ما این است که به‌زودی امکان و احتمال رسیدن به نتیجه نهایی و آغاز روند بازگشت همه طرف ها به تعهدات‌شان وجود دارد.»

از سوی دیگر، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا هم روز گذشته (سه شنبه) گفته است، دولت ایالات متحده هنوز اطمینان ندارد که ایران بخواهد یا بتواند به تعهدات خود در برجام بازگردد.

وی در ادامه افزود:  تا حال پنج دور مذاکرات در وین برگزار شده اما «هنوز مشخص نیست که ایران مایل باشد یا بتواند تصمیمات لازم را برای بازگشت به تعهدات برجامی اتخاذ کند».

رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران هم در این باره گفته است که دور مذاکران «سازنده بوده و پیشرفت معناداری حاصل شده است، اما همچنان کارهای بسیاری باید صورت بگیرد» تا توافق به دست بیاید.

از زمان روی کار آمدن دولت جو بایدن در آمریکا تاکنون پنج دور مذاکره برای فراهم کردن زمینه بازگشت ایران و ایالات متحده به توافق برجام در وین برگزار شده است. اما به رغم اظهارات دیپلمات‌های حاضر در این مذاکرات در خصوص حصول پیشرفت در این گفت‌وگوها، هنوز توافقی برای حل اختلافات و اجرای کامل برجام توسط ایران و آمریکا حاصل نشده است.