روحانی: قرمز شدن بیشتر شهرهای ایران، آغاز زنگ خطر، موج چهارم کرونا است 

وضعیت ۹ شهرستان ایران قرمز اعلام شد، حسن روحانی خواستار شناسایی هر چه سریع تر بیماران مبتلا به ویروس جهش‌یافته کرونا شد.

وی گفت که باید افراد مبتلا به ویروس جهش‌یافته شناسایی و قرنطینه شوند و بر اهمیت «شناسایی زودهنگام مخصوصا نسبت به ویروس جهش‌یافته» کرونا تاکید کرد.

علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، نیز در تازه‌ترین وضعیت شهرهای ایران نیز خبرداد و اعلام کرد که بر اساس آن ۹ شهرستان دوباره در فهرست “قرمز” قرار گرفته‌اند.

مقامات وزارت بهداشت تعداد افراد مبتلا به ویروس جهش‌یافته را اعلام نکرده‌اند و تنها خبرهای پراکنده‌ای در این باره اعلام شده است.

روحانی در ادامه افزود: «چه افراد خوششان بیاید و چه نیاید، همه باید بدانند که هر کسی وارد این کشور می‌شود باید با تست‌های بهداشتی مورد مراقبت قرار گیرند و اگر کسی آلوده باشد مقررات قرنطینه درباره‌اش عمل شود».

وی از صداوسیما، ‌روزنامه‌ها، هواپیمایی‌های ایرانی در خارج، خواست تا مقررات تست و قرنطینه را ابلاغ و اعلام و تکرار کنند و از استاندار، فرماندار و بخشدار و مسئول مراقبت بهداشتی نیز خواست که اگر کسی آلوده شده “بلافاصله قانون قرنطینه و مقررات دیگر در این زمینه را اعمال کند.

روحانی در حالی این سخنان را بیان می کند که هواپیماهای داخل کشور بدون رعایت دستورالعمل های بهداشتی اقدام به جابجایی مسافرین به استان های ایران کرده اند و کیش که مرکز جهانگردی ایران است لبریز از مسافران ایام بهمن و جشنواره فجر بوده است .

این در حالی که در ایران  عملا واکسیناسیون هنوز آغاز شده  است.

همچنین  دومین محموله واکسن اسپوتنیک، حاوی صد هزار دوز واکسن اسپوتنیک روز گذشته (آدینه)  وارد تهران  شده است. به این ترتیب تاکنون تنها ۶۰۰ هزار دوز از این واکسن وارد ایران شده است.

کارشناسان می گویند: این تعداد بسیار کم است و قادر به واکسیناسیون  تیم پزشکی و درمانی ایران نیست .همچنین عملیات واکسیناسیون نیز به کندی پیش می رود.

یادآور می شود که پس از اعمال محدودیت های یک ماهه در ایران هیچ شهری قرمز نبود و آمار جان‌باختگان روزانه کرونا از حدود ۵۰۰ نفر به زیر ۱۰۰ نفر کاهش یافته است.

روحانی گفته است: معلوم نیست این واکسن‌ها در برابر جهش این بیماری می‌تواند کارآمد باشد یا نه، اما  به هرحال واکسیناسیون شروع شده و ما هم در کشورمان این کار را آغاز کرده‌ایم و اینکه چه زمانی علم موفق شود این بیماری را به طور کامل به زانو درآورد مشخص نیست، هرچند تجربه تاریخی نشان داده که بشر در این زمینه پیروز خواهد بود.