
سخنان روحانی در مورد آن که رژیم آماده گفتگو با ایالات متحده است، جدی تلقی نشده و بازتاب گسترده ای نداشت. روحانی گفته بود که برای مذاکره و رفع سوءتفاهم آمادگی دارد. ولی بی آن که بگوید با کدامیک از طرفین دعوا حاضر است وارد گفتگو شود، کشورهای اروپایی را تحریک کرد به ایالات متحده فشار آورند که تحریم ها را علیه رژیم ایران متوقف سازد.
این سخنان در ادامه تاکتیک جدید محمد جواد ظریف، و سخنان او در مورد آمادگی رژیم ایران برای انجام مذاکرات است.
حسن روحانی، برای چندمین بار ، در آخرین سخنانش دوباره گفت که کشورش برای مذاکره و رفع سوء تفاهم آماده است . اما به شرط اینکه دست از تجاوز و فشار و تحریم بردارید و دوستان خود را تشویق نکنید که با ایران ارتباط نداشته باشند.
اگر چه بارها او گفته بود که اگر آمریکا تحریمها را لغو کند، تهران آماده گفتوگو با واشینگتن است.اما دولت روحانی و سایر مقامات ایرانی به خوبی می دانند که باید علی خامنه ای تصمیم بگیرد که آیا مذاکره بشود یا نشود؟
روحانی افزود: «در صورتی که شما از مسیر اشتباه خود برگردید و دست از تجاوز بردارید،ایران برای تامین امنیت همه منطقه آماده است».
روحانی گفت: آمریکای امروز ضعیفتر از همیشه است اما جمهوری اسلامی برای “صدها سال” باقی خواهد ماند.
علی خامنهای نیز پیشتر گفته بود که چهل سال دوم جمهوری اسلامی حتما از چهل سال اول بهتر خواهد بود.
روحانی دولت واشنگتن را متهم به دخالت در اعتراض های داخلی کشور کرد و گفت: «تصور آمریکاییها این بود که یک اغتشاش چندماههای را در ایران کلید زدند که با تدبیر همه مسئولان، اقدامات نیروهای امنیتی، انتظامی و نظامی و مسئولین نظام این حرکت ظرف پنج روز درهم پیچیده شد» .
شماری از شهر های ایران سه سال پیش شاهد اعتراضهای مردمی در باره بیکاری، فقر، گرانی و تورم و نبود آزادی در جامعه بود که با سرکوب نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی مواجه شد و بسیاری را بازداشت و روانه زندان کردند.
روحانی که بارها از وضعیت مردم گله مند شده بود و گفته بود وضع مردم خوب نیست وما شرمنده آنان هستیم اما اکنون گفت: امروز تمام شاخصهای داخلی نشان میدهد وضع ما از سال گذشته در این زمان به مراتب بهتر و آرامش مردم و ثبات بازار اقتصادی بیشتر است».
به گزارش مرکز آمار ایران، نرخ تورم دوازده ماه منتهی به تیرماه جاری با ۸/۲ درصد افزایش نسبت به ماه گذشته به ۴/۴۰ افزایش یافته است و تورم نقطه به نقطه کل در تیرماه به ۴۸ درصد رسیده است.
در حکومت ایران تورم شدید، سقوط ارزش پول ملی و وضع مالی بحرانی بسیاری از بانکها فعالیتهای تولیدی را با مشکلات زیادی روبرو کرده است. دهها هزار واحد تولیدی بحران زده برای بهبود وضعیت خود به تسهیلات نیاز دارند اما بانکها قادر به تامین آن نیستند.
محمدرضا حسینزاده، مدیرعامل بانک ملی و رئیس شورای هماهنگی بانکهای ایران، گفته بود که صاحبان واحدهای تولیدی نباید انتظار پرداخت تسهیلات بانکی بیشتر را داشته باشند زیرا منابع هیچ بانکی در کشور به تناسب افزایش قیمت ارز سه برابر رشد نکرده که ما بخواهیم سه برابر سالهای گذشته تسهیلات پرداخت کنیم.
پرزیدنت ترامپ پیشتر گفته بود که تاثیر تحریمها در کاهش فروش نفت ایران بیش از پیشبینیها بوده است. و اقتصاد ایران در حالی فروپاشی است و تهران مایل به مذاکره است اما نمیداند این کار را چطور باید شروع کند.