روحانی پیشنهاد مکرون را برای توقف چند ماه نقض تعهدات اتمی ایران، رد کرد

این برای دومین بار است که روسای‌جمهوری دو کشور به هدف کاهش تنش‌ در منطقه و حفظ توافق هسته‌ای موسوم به برجام با یکدیگر گفت و گوی تلفنی کرده اند

حسن روحانی پیشنهاد رییس جمهوری فرانسه را در مورد ایجاد یک مهلت چند ماهه برای ادامه تلاش ها به منظور کاهش تنش در روابط ایران و ایالات متحده رد کرد و گفت: «به هیچ عنوان راهکارهای چند ماهه برای توقف فعالیت‌های هسته ای ایران قابل قبول نیست».

رئیس جمهوری حکومت ایران در گفت و گوی تلفنی با امانوئل مکرون، همتای فرانسوی‌اش، پیشنهاد توقف چند ماهه نقض تعهدات هسته‌ای تهران را رد کرد. حکومت ایران اخیرا اعلام کرد که محدودیت در تولید اورانیوم را نقض می کند و بر میزان سطح غنی سازی می افزاید. رژیم تهدید کرده است که اگر این اقدامات باعث برچیدن تحریم های آمریکایی نشود و اروپائیان نتوانند تحریم ها را دور بزنند، رژیم ایران تخلفات خود از برجام را گسترده تر خواهد ساخت.

روحانی  در این مکالمه تلفنی که روز گذشته (پنجشنبه) انجام شد، تاکید کرده گفت: راهکار حفظ توافق هسته‌ای، لغو تحریم‌های ایالات متحده علیه تهران و بازگشت به شرایط پیش از تحریم‌ها است.

این برای دومین بار است که روسای‌جمهوری دو کشور به هدف کاهش تنش‌ در منطقه و حفظ توافق هسته‌ای موسوم به برجام با یکدیگر گفت و گوی تلفنی کرده اند.

روحانی در این گفت و گوی تلفنی افزود: «تشدید تحریم‌های آمریکا علیه ایران عاملی مشکل‌آفرین در بقای برجام است  وافرادی در آمریکا هستند که نمی‌خواهند تلاش‌ها برای حفظ برجام موفق باشد که نمونه آن تصمیم اخیر کنگره آمریکا در دزدی بیش از یک و نیم میلیارد دلار پول ملت ایران است».

مجلس نمایندگان آمریکا ۲ روز پیش اعلام کرد که به خانواده قربانیان انفجار در پایگاه تفنگداران دریایی آمریکا که سال ۳۶سال پیش  در بیروت به وقوع پیوست، اجازه می‌دهد ۱.۶۸ میلیارد دلار از اموال مسدود شده ایران را تصرف کنند.

روحانی در ادامه تاکید کرد: حکومت ایران  خواستار ورود پول حاصل از فروش نفت ایران به سازوکار مالی اتحادیه اروپا موسوم به اینس‌تکس است  و آن را گامی مهم جهت حفظ برجام دانست.

وی گفت: «دولت ایران خواهان  تسریع اقدامات اروپا در رابطه با برجام و کاهش تاثیرات تحریم‌های آمریکا است و هشدار داد که گذشت زمان و از دست رفتن فرصت‌ها رژیم ایران را مجبور به اجرای گام سوم خود خواهد کرد».

حکومت ایران پیشتر با عملی کردن تهدیداتش در  ادامه تحریم‌های ایالات متحده برعلیه وی در گام نخست خود برای نقض  تعهداتش در قالب برجام از سقف ۳۰۰ کیلوگرم اورانیوم غنی‌شده‌ای که مجاز بود در اختیار داشته باشد، عبور کرد.

و در گام دوم نیز افزایش سطح غنی‌سازی اورانیوم از ۳.۶۷ درصد را به ۴.۵ درصد رساند، حال روحانی با تهدید گفته است که در گام سوم  سطح غنی‌سازی با افزایش بیشتری خواهد بود. البته اگر دیگر طرف‌های برجام به تعهدات خود عمل کنند، همه این موارد قابل بازگشت هستند.

امانوئل مکرون در پاسخ به روحانی گفته است:   «فرانسه اهتمام ویژه‌ای نسبت به حل‌وفصل مسائل و مشکلات و حفظ برجام دارد و این نیاز به تلاش همه طرف‌ها دارد».

امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه، پیشتر اعلام کرده بود که  برای جلوگیری از تشدید تنش در خاورمیانه بزودی با پرزیدنت ترامپ، حسن روحانی و ولادیمیر پوتین، رؤسای جمهوری ایالات متحده امریکا،  ایران و روسیه، گفت‌وگو خواهد کرد.

وزیر دفاع بریتانیا: نگران حفاظت از محموله‌های خود در تنگه هرمز هستیم

پنی موردانت، وزیر دفاع بریتانیا گفت:  «خلیج فارس امنیت ندارد وما در زمینه حفاظت از محموله‌هایمان در تنگه هرمز نگران هستیم».

با افزایش تنش بین حکومت  ایران و امریکا ، و نبود امنیت در منطقه بریتانیا  هفته گذشته ناو جنگی «دانکن» را به منطقه خلیج فارس اعزام کرد و اعلام کرد که این ناو قرار است جایگزین ناو مونتروز شود که اکنون در این منطقه است ناو مونتروز مانع اقدام حکومت  ایران برای متوقف کردن نفتکش بریتانیایی در خلیج فارس شده است.

به گزارش رویترز بریتانیا هفته گذشته، از تلاش نیروی دریایی سپاه پاسداران برای توقیف یک نفتکش این کشور در آب‌های خلیج فارس خبر داد؛ اما حکومت ایران این خبر را رد کرد.

مقام‌های  حکومت ایران پیشتر در واکنش به توقیف نفتکش گریس وان در تنگه جبل الطارق توسط نیروی دریایی بریتانیا، که حامل نفت خام به سوریه بوده خواستار آزادی فوری این نفتکش شده بودند در این باره علی خامنه‌ای، نیز گفته بود ، این اقدام بریتانیا را مصداق دزدی دریایی  دانست و هشدار داد این اقدام بی‌پاسخ نخواهد ماند.