امام جمعه مشهد، آخوند احمد علم الهدی، به سخنان حسن روحانی که گفته بود در شرایطی، یک حکومت مسلمان باید با رقیب خود وارد گفتگو شود پاسخ قاطعانه داد و او را به تحریف تاریخ اسلام و سوء مدیریت متهم ساخت و عملا گفت که حسن روحانی می خواهد مسؤولیت ناتوانی های خود در اداره امور کشور را به گردن مطالب غیر واقعی بیاندازد و با استناد به امامان شیعه، راه را برای گفتگو با ایالات متحده هموار کند.
رئیس جمهوری اسلامی ایران در سخنان چهارشنبه هفته پیش خود گفته بود که حتی امام حسن نیز به خواست اکثریت مردم گردن نهاد و با دشمنان خود کنار آمد. آگاهان گفتند که این سخنان حسن روحانی به مفهوم آن است ه رژیم ایران چاره ای ندارد جز آن که با ایالات متحده وارد گفتگوهای آشتی شود.
آخوند احمد علم الهدی در خطبه روز گذشته خود (آدینه) در پاسخ به این اظهارات از جمله گفت که این گونه اظهارات، تحریف جریان اصیل اسلام و مظلومیت امام حسن مجتبی (مجتبا) می باشد.
امام جمعه مشهد که یکی از نیرومندترین افراد جناح تندرو رژیم به شمار می آید، از جمله این استدلال را مطرح ساخت که دوران صدر اسلام و موقعیت ویژه امام حسن را نمی توان با دوران کنونی مقایسه کرد زیرا در آن زمان شرائط دیگری وجود داشته است.
آخوند علم الهدی درحالی این استدلال را مطرح می کند که روحانیون اعظم حکومت ایران و شخص علی خامنه ای، بارها با یادآوری رهبران دوران صدر اسلام، گفته اند که باید همانند آنان رفتار کرد و شیوه های آن ها را سرمشق قرار داد.
آخوند حسن روحانی، در نشست هفتگی هیات دولت، با آوردن مثال هایی از دوران نخستین اسلام و شیوه تصمیم گیری رسول اکرم در صدر اسلام، و همچنین کردارهای برخی امامان شیعه، گفته بود که باید رفتار آن ها را الگو قرار داد. رئیس جمهوری اسلامی از جمله گفت: «پیغمبر الگو و نمونه ای، هم برای جنگ و هم برای صلح بوده است. پیغمبر هم عملیات تهاجمی داشت و هم عملیات تدافعی. هم پیروزی داشت و هم در روزهایی شکست می خورد».
ممکن است هدف روحانی تداعی کردن این اندیشه بود که اکنون رژیم ایران در رویارویی با دشمن آمریکایی شکست خورده و باید با آن وارد مذاکره شود.
ولی آخوند علم الهدی این سخنان را گرایش به اعتراف به شکست از جانب دولت حسن روحانی تلقی کرد و گفت که روحانی می خواهد ناتوانی های مدیریتی خود را با تحریف تاریخ، بخورد مردم بدهد.
چند روز پیش از سخنان حسن روحانی در نشست هیات دولت، علی خامنه ای با صراحت گفته بود آنانی که خواهان وارد شدن به مذاکره با ایالات متحده هستند، فاقد عقلانیت بوده و ترسو محسوب می گردند.