خبرگزاری های رژیم امروز گزارش دادند که دادگاه روحالله زم، مدیر آمدنیوز، او را به اعدام محکوم کرده است.
سخنگوی قوه قضائیه ضمن تایید این خبر گفت: حکم اعدام قطعی نیست و قابل فرجامخواهی میباشد. او گفت: «چنانچه روح الله زم به آن اعتراض کند، پرونده به دیوان عالی ارسال میشود».
سامانه خبری آمدنیوز یکی از موفق ترین رسانه های خارج از ایران بود که با انتشار گزارش هایی پرده از عمق فساد در درون رژیم را بر ملا می ساخت. البته در همان حال این رسانه گزارش های گمراه کننده ای را نیز انتشار می داد.
برای مثال آمدنیوز طی گزارشی که خود روح الله زم آن را مورد تایید قرار داد ادعا نمود که کشور اسراییل قصد دارد با پیش بردن پروژه ای با نام کوروش ۲ که توسط یک فرد ایرانی پرنفوذ در اسراییل است رژیم ملایان را براندازد که در زمان انتشار این گزارش جعلی رادیو پیام اسراییل آن را قویا رد کرد و پس از مدتی جعلی بودن این خبر آشکار گردید.
اسماعیلی سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری امروز در این باره افزود: دادگاه «۱۳ مورد از عناوین ریز او را از مصادیق افساد فیالارض دانسته و حکم اعدام صادر کرده است».
روحالله زم برای نخستین بار در سال ۸۸ در جریان جنبش سبز بازداشت شد و پس از آزادی از ایران خارج شد و با تشکیل سایت و کانال تلگرامی به نام آمدنیوز، به کار خود به عنوان خبرنگار ادامه داد.
او در مهر سال ۱۳۹۸ توسط نیروهای قدس سپاه پاسداران در عراق دستگیر شد و به تهران بازگردانده شد.
اسماعیلی، همچنین گفت که زم در چند مورد اتهامی که “افساد فیالارض نبوده”، به مجازات حبس محکوم شده است.
در قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ درباره جرم انگاری افساد فی الارض در ماده ۲۸۶ چنین آورده است:
اسماعیلی تاکید کرده است : مسئولان حکومت ایران روحالله زم و کانال تلگرامی “آمدنیوز” را به ترغیب و تشویق مردم به خشونت در جریان اعتراضهای دی ماه ۹۶، نیز متهم کردهاند.
یادآور می شود که تشکیل و اداره “کانال آمد نیوز” و “صدای مردم” از اصلیترین مصادیق اتهامهای زم است. آمدنیوز در قالب یک وبسایت آغاز به کار کرد و بعدتر در قالب کانالی تلگرامی پرخواننده شد. این کانال با افشای اخبار پشت پرده و امنیتی، نظیر حسابهای بانکی رئیس قوه قضاییه و پرونده آزار جنسی سعید طوسی و همچنین بازداشت دختر صادق آملی لاریجانی به اتهام جاسوسی برای دولت بریتانیا توجه بسیاری را جلب کرد. البته این کانال اخباری را هم منتشر کرد که نادرستی آنها مشخص شد.
در اعتراضات گسترده دی ماه ۱۳۹۶ آمدنیوز یکی از رسانههایی بود که فراخوان تجمعات اعتراضی در آن منتشر میشد. در این دوره با شکل وزارت ارتباطات ایران، تلگرام کانال “آمدنیوز” را به خاطر ترویج خشونت مسدود کرد و به جای “صدای مردم” شروع به کار کرد.
نماینده دادستان روح الله زم نیز پیشتر او را متهم کرده است که در دی ماه سال ۹۶، در “اغوا و تحریک مردم به جنگ و کشتار” دست داشته است.
رسیدگی به پرونده زم در مهرماه سال گذشته در حالی که در بازداشت به سر میبرد، در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی اغاز شد روح الله زم در ششمین و آخرین جلسه دادگاهی اش، اتهامات اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت داخلی و توهین به مقدسات را رد کرد.
سازمان گزارشگران بدون مرز پیشتر نسبت به پرونده روحالله زم موسس کانال تلگرامی آمدنیوز و امکان اعدام او هشدار داده و گفت: به دلیل “دادرسی ناعادلانه” امنیت و جان وی در خطر است.
گزارشگران بدون مرز ضمن اشاره به غیاب وکیل مدافع زم در دادگاه، هشدار داده بودند که طرح اتهام افساد فیالارض میتواند منجر به صدور حکم اعدام در چارچوب قوانین اسلامی شود.