روزنامه “جمهوری اسلامی” که از حمایت و پوشش مالی دفتر علی خامنهای رهبر نظام برخوردار است و مسیح مهاجری روحانی مشهور و از انقلابیون با سابقه، مدیر مسئول آن است طی مقاله ای از “حیف و میل” در برخی از نهادهای امپراتوری مالی خامنهای بهشدت انتقاد کرد.
مسیح مهاجری روز گذشته(شنبه) در مقالهای در این باره نوشت که نهادهای چون “کمیته امداد خمینی، بنیاد مستضعفان” و موارد مشابه دیگر که همه آنها تحت نظارت مستقیم دفتر خامنه ای هستند، «بهجای نجات فقرا و محرومان، باعث افزایش شمار این قشرها شدهاند.»
وی همچنین مطرح ساخت آیا این تخصیصها و بودجه بندیهای کلان برای این مراکز، ابدی هستند یا این که روزی پایان خواهند یافت؟
مهاجری در ادامه افزود: این مقامات فکر میکنند که آنها تا روز قیامت با حقوقهای نجومی در آسمان خراشها باقی خواهند ماند، در حالی که فقر و محرومیت در کشور ادامه دارد.
وی گفت: «پس از چهار دهه از تشکیل نهادهایی چون بنیاد مستضعفان و کمیته امداد، توزیع میلیونها سبد کمک نشان میدهد که آنها در مأموریت خود برای از بین بردن فقر، ناکام ماندهاست.»
او نوشته است: نکته قابل توجه این است که نهادهای زیر نظر ولیفقیه تحت عناوین زیادی مانند امداد، مبارزه با فقر و محرومیت یا پیشبرد توسعه و اموری از این دست، همه از پرداخت مالیات معاف هستند، اما در واقع، منبع درآمد برای علی خامنهای بهشمار میآیند.
یادآور می شود : پرویز فتاح مدیر بنیاد مستضعفان سال گذشته اعلام کرد که درآمد بنیاد با ۳۴٪ افزایش به ۳۶۰ تریلیون ریال (حدود ۲٫۵ میلیارد دلار) در پایان سال ایران منتهی به ۲۰ مارس ۲۰۲۰، رسیدهاست که بیانگر ۷ تریلیون ریال سود سالانه است.
بنیاد مستضعفان پس از شرکت ملی نفت ایران، دومین نهاد بزرگ اقتصادی کشور است که مالک نزدیک به ۲۰۰ کارخانه و دهها شرکت مالی از جمله بانک و بسیاری از املاک و مستغلات در مناطق مختلف کشور است.
علاوه بر این بنیاد مستضعفان یکی از سه موسسه مالی ثروتمند زیر نظر خامنه ای درکنار «آستانه قدس رضوی (که تولیت حرم اما رضا در مشهد برعهده داشته) و «ستاد اجرایی فرمان امام» است که علاوه بر اشراف بر املاک و مستغلات، مجموعه ای دیگر از مراکز را نیز زیر کنترل خود دارد.
این نهادها خارج از حیطه دولت فعالیت داشته و با حکم خامنه ای در سال ۱۹۹۳ از پرداخت مالیات معاف و مشمول ممیزی دولت نمیشوند و در برابر پارلمان ایران نیز پاسخگو نیستند.
یادآور می شود که این برای نخستین بار نیست که روزنامه “جمهوری اسلامی” از سیاستهای خامنه ای و رژیم انتقاد میکند و اولین روزنامه بود که در آوریل گذشته از شیوه مدیریت بحران کرونا در کشور انتقاد کرد.
مسیح مهاجری پیشتر نیز از تندروهایی که بر نهادهای تصمیمگیری تسلط داشته و مانع تصویب مقررات معاهده گروه مالی بینالمللی «اف ای تی اف» در مورد مبارزه با تروریسم و پولشویی میشوند، انتقاد کرد.
این روزنامه، سخنگوی حزب “جمهوری اسلامی” در دهه ۸۰ بود، اما بعدها با انحلال حزب، انتشار آن ادامه یافت.
گفتنی است که نام علی خامنه ای برای چندین سال به عنوان صاحب روزنامه و مدیرمسئول آن در لیست مسئولان روزنامه بود اما نام او در دهه ۱۹۹۰ حذف شد اگرچه دفتر او هنوز هزینه این روزنامه را پرداخت میکند.